Tromsdalen: – Jeg trodde først ikke på det da jeg fikk beskjeden, før jeg skjønte at folk ikke tuller med sånt. Da ble jeg veldig lei meg, forteller Seline Richardsen.

Hunden var vitne

Tidligere i år skrev iTromsø om 14-åringen som i fjor opprettet Instagram-profil til sine to kjæledyr, bordercollien Tip og katten Cleopatra. På kort tid ble de svært populær på det sosiale mediet, og har nå rundt 1.900 følgere. Torsdag opplevde imidlertid den unge katteeieren det som ikke skulle skje.

– Noen hadde funnet Cleopatra påkjørt og drept rett utenfor huset vårt, på andre siden av gata, og tatt henne med til dyreklinikken. Der hadde de via mikrobrikken funnet ut at det var vi som eide henne, forklarer Richardsen.

Ifølge 14-åringen har hunden hennes, Tip, sannsynligvis vært vitne til hendelsen.

– Han sto ute i bånd på samme tid. Jeg tror han må ha sett hva som skjedde, for han oppførte seg veldig rart i går, forteller Richardsen.

– Lei meg og sint

14-åringen, som bor i et stille boligfelt i Gausdalsveien 37 i Tromsdalen, reagerer på at katten hennes kunne bli påkjørt og drept i nabolaget. Hun tenker at bilisten som kjørte på Cleopatra må ha holdt høy fart.

– Det er rart at det skulle skje her av alle plasser.

At bilføreren ikke stoppet opp etter uhellet reagerer hun også på.

– Jeg blir ganske lei meg og sint. Jeg håper vedkommende som gjorde dette og andre som kommer utfor samme situasjon faktisk stopper opp og gir beskjed om hva som har skjedd. Jeg håper også folk kan begynne å kjøre litt saktere, påpeker Richardsen.

Selv om Cleopatra bare rakk å bli ett år gammel, er hele familien til 14-åringen preget av det som har skjedd.

– Alle har vært kjempelei seg. Cleo var en veldig spesiell katt med en veldig fin personlighet. Jeg måtte skynde meg å rydde vekk matskålene hennes etter at jeg kom hjem i går, for det var så tungt å se de stå der, sier 14-åringen.

Noen ny katt blir det ikke på Richardsen med det første. Dermed vil instagram-profilen til kjæledyrene hennes inntil videre bare være for hunden hennes, Tip.

– Jeg har ikke lyst på noe ny katt med det første, sier hun.