Det var under en debatt iTromsø holdt onsdag kveld, at Øyvind Hilmarsen sa han kom til å tre av som byrådsleder om det ble bygget boliger i Tromsømarka.

Dette om han skulle bli sittende som byrådsleder den neste perioden.

– Det står jeg ved i dag også, sier Hilmarsen.

Garantist

Selv om deler av Høyre stemte for boligbygging i Tromsømarka under forrige kommunestyremøte, er ikke Hilmarsen bekymret.

– Forslaget skal ut på høring og det er ikke satt i verk. Vi har mulighet til å endre på den tabben som skjedde i kommunestyremøtet. Jeg kommer ikke til å være med på at vi skal bygge i Tromsømarka, sier han.

Videre sier han at han stiller seg som garantist for at det ikke blir bygget der.

– Jeg stiller meg gjerne som garantist. Jeg vil ha marka vernet for evig tid.

Stor verdi

Hilmarsen lar seg lett rive med og forteller historier fra barndommen på Mortensnes. Han ønsker å få fram hvor viktig marka er for både barn og voksne i byen.

– Marka har vært en del av livet mitt siden jeg var barn. Jeg skal kjempe for den, sier han.

Behov for vern

Byrådslederkandidat Kristin Røymo (Ap) synes det hele høres flott ut.

– Denne debatten har vist at vi har behov for et sterkere vern av marka. Vi kan ikke havne i den situasjonen igjen hvor et enkelt vedtak kan føre til bygging i Tromsømarka, sier Røymo.

Etter at det i kommunestyret ble lagt fram forslaget om boligbygging i Tromsømarka, har Arbeiderpartiet som kjent snudd i saken.

– I samme møte la vi også fram forslag om lovfestet vern av marka. Der fikk vi knapt flertall og de fleste i Høyre stemte mot. At Hilmarsen nå gjør dette betyr det kanskje at han stiller seg bak vårt forslag om ekstra vern, sier Røymo.

Hun mener det er behov for et tverrpolitisk samarbeid om det lovfestede vernet.

– Vårt fokus kommer også til å være vern.

GARANTIST: Byrådsleder Øyvind Hilmarsen (H) nekter å være en del av boligbygging i Tromsømarka og stiller seg som garantist.