Kunstner Gry Billvik Navas har inngått samarbeid med det franske ekteparet Cyril Millet og Carole Marchand som driver Hellastua. Førstkommende torsdag inviterer de til kunstutstilling og galleriåpning i de historiske bygningene.

– Jeg har drømt om å stille ut bildene mine her i lang tid. Min kunst er inspirert av samspillet mellom menneske og natur, og Hella er en viktig del av vår lokalhistorie. Jeg er beæret over å få lov til å male her i så vakre omgivelser, sier Tromsø-kunstneren.

Åpner Cellastua

Deler av Tromsøs eldre bebyggelse har stått på Hella siden 60-tallet. De restaurerte bygningene leies ut, og er vanligvis ikke åpen for publikum. Denne måneden vil imidlertid «Cellastua» fungere som både galleri og malerstue for Gry Billvik Navas.

Publikum kan komme innom å se mens malerier blir til fra torsdag til søndag i bygningen fra 1854. Det er i tråd med det franske ekteparets visjon med Hella, hvor de har hatt restaurant- og utleiedrift i snart tre år.

– Vi er veldig interessert i kunst og kultur, og vi ønsker å støtte lokale kunstnere. Det er første gang at vi inviterer en kunstner til å stille ut her, men det blir ikke den siste. Vi ønsker at Hella skal være en arena for mange slike aktiviteter i tida fremover, sier Cyril Millet.

Utvider åpningstider

Hellastua som vanligvis holder åpent kun i helgene, utvider nå åpningstidene sine og holder åpent fra torsdag til søndag. I kafeen vil folk kunne kjøpe dagens middag og ulike kaker, alt laget med ferske råvarer fra bunnen av. Ekteparet er takknemlig for at Tromsø-folk ser ut til å sette pris på tilbudet deres.

– Hella er en nydelig plass og vi har mange besøkende i sommermånedene. Lokalbefolkningen er veldig flink til å bruke området, nå byr vi på vakker kunst i tillegg, sier Carole Marchand.

Maleri og dikt

Kunstner Gry Billvik Navas har allerede hatt flere separatutstillinger, og har også en kunstutstilling nå på Nord-Norges Rehabiliteringssenter og kurbad. Kunstneren håper at mange tar turen til utstillings- og galleriåpningen på Hella torsdag klokken 14 hvor hun vil vise opp mot 20 nye bilder som aldri før har blitt vist.

– Min kunst følger ikke alltid fastsatte rammer. Jeg har blant annet malt et akvarellbilde som tar utgangspunkt i et selvskrevet dikt, som jeg har trykket opp i en liten bok som vil bli stilt ut sammen med bildet.

AKVARELLKUNST: Publikum vil se opp mot 20 akvareller i salgsutstillingen som åpner førstkommende torsdag. Trioen er spent på folks reaksjoner. Fra venstre: Carole Marchand, Gry Billvik Navas og Cyril Millet. Foto: Siv Eli Vuolab
FORBEREDELSER: Det blir hektiske dager for kunstner Gry Billvik Navas frem til utstillingsåpning torsdag i Hellastua. Mange nye bilder skal pakkes ut og henges opp på veggene. I tillegg åpner hun et galleri og malerstue i den historiske bygningen "Cellastua" fra 1854. - Jeg gleder meg til å male på en arena med historisk sus over seg, sier kunstneren. Foto: Siv Eli Vuolab