TINGHUSET: - Jeg kjenner tiltalte personlig og har aldri hatt mistanke om at han er pedofil. I årenes løp har han fremstått som en stakkar og vært mye for seg selv. Det har vi ofte snakket om, forteller moren som ønsker å være anonym.

Slått ut

Da hun fikk vite at hennes to barn var offer for 30-åringens handlinger, gikk hun rett i kjelleren. I dag - et halvt år etter avsløringene - er hun fortsatt ikke arbeidsfør.

- Det har vært en forferdelig periode. Men til tross for det onde tiltalte har gjort, har jeg ingen ønsker om å gjøre han vondt. I stedet håper jeg rettsvesenet gjør jobben sin og gir ham den straffen han fortjener.

Syk prosess

Mammaen betegner hele prosessen som "syk". Da hun fikk hverdagen snudd opp ned, måtte hun oppsøke hjelpeapparatet. Og hun lovpriser den hjelpen hun har fått.

- Også barnehagen stilte opp. De tok seg tid til alle og hjalp oss i tur og orden.

Til tross for den tøffe tiden, har kvinnen - som følger saken i retten - engasjert seg i at barna ikke skal lide.

Tøff oppgave

- Med god hjelp føler jeg at ungene har det greit.

Samtidig tenker jeg ofte på tiltalte - hvordan han har det. Jeg tenker også på hva mammaen hans må føle. Hun har tross alt oppfostret han som i dag står tiltalt for grove overgrep mot hele 17 barn. Det må føles forferdelig, sier tobarnsmammaen.