TINGHUSET: Tiltalen omhandler fire punkter hvor gutten er utsatt for seksuelle handlinger. Da det skjedde første gang, ble det utført grove seksuelle overgrep. Da tiltalte senere fulgte den samme gutten på toalettet, spurte 6-åringen om "de skulle gjøre det samme som sist"?

Tiltalte var åpen om disse forholdene da han startet sin forklaring presis klokken 10.30. Han erkjente også å ha onanert i guttens nærvær.

Les også: I dag starter rettsaken.

Følte skam

- Etter disse hendelsene, sa jeg til gutten at ingen andre måtte få vite om det som skjedde. Da jeg forklarte meg om overgrepene til politiet, var jeg først tilbakeholden. Dette var hendelser jeg var veldig ukomfortabel med. Jeg følte skam og forsøkte å fortrenge det hele.

Ved begge anledningene ble det tatt bilder av overgrepene. Da politiet fikk tilgang til tiltaltes mobil, var materialet slettet. Men etterforskerne klarte å gjenopprettet fotoene.

- Jeg hadde lyst til å ta bildene, men slettet alle ganske raskt. Årsaken var frykten for å bli oppdaget - at andre skulle finne dem på telefonen.

Les også: - Jeg gikk helt i kjelleren.

Heterofil

På direkte spørsmål fra aktor, statsadvokat Torstein Lindquister, betegnet tiltalte seg som heterofil:

- At jeg har forgrepet med mot gutter, betyr ikke at jeg føler meg tiltrukket av menn. Det er barn som betyr noe, uttalte 30-åringen som i avhør har erkjent at han er pedofil.

Les også: Pappa fikk sjokk.

Benekter

Tiltalte benektet deler av guttens forklaring om hva som skal ha skjedd under overgrepene, og han skjønner ikke hvorfor gutten har forklart noe slikt.

- Jeg er klar over at jeg vil bli dømt for ting jeg ikke har gjort. Jeg vet hvor jeg skal etter rettssaken og at jeg blir lenge borte. Derfor ønsker jeg å være ærlig og fortelle alt - både overfor meg selv og alle foreldrene som har opplevd at barna deres er misbrukt.

Greit forhold til familien

Innledningsvis forklarte 30-åringen dommeren at han kommer fra en familie med mor, far og to søsken. I alle år har de hatt et greit forhold.

Når det gjelder utdannelse, har tiltalte gjennomført helse- og sosialfag samt ungdomsarbeiderfag. Han har også vært i lære før han fikk jobb i en barnehage og en skole i Tromsø.