Tingretten: I sin prosedyre ba aktor, statsadvokat Tor Børge Nordmo, retten om å legge vekt på blant annet de faktiske DNA-funn og de fornærmedes forklaringer.

Les også: Voldtektstiltalt: - Beklager hvis jeg trådte over noen grenser.

Aktor: - Utnytter fulle menn

Påtalemyndigheten har i retten gjort et poeng ut av vitnene som har opplevd uønskede, seksuelle handlinger fra tiltalte, selv om disse tilfellene ikke er omfattet av straffesaken.

– Dette viser en grenseoverskridende adferd og at tiltalte ikke aksepterer at menn har en annen legning enn ham eller en annen grensesetting enn ham. Dette er ikke situasjonsbetingede impulshandlinger, men en måte han rett og slett oppfører seg på. Han har utnyttet fulle menn for å skaffe seg seksuell omgang, prosederte aktor.

Forsvarer: – En livsstil

Forsvarer Cecilie Erica Drechsler har imidlertid et annet syn på disse vitnemålene.

- Dersom retten legger til grunn at tiltalte har en modus, altså å utnytte disse mennenes tilstand for seksuell nytelse, så må det også være et sterkt bevisgrunnlag for det. Disse forholdene er ikke anmeldt og det er ikke gjort noen bevisførsel for dem. Aktor kan ikke si at dette er «måten han gjør det på». Denne festekulturen med tilfeldig sex er, som vi har hørt fra vitner, en livsstil og helt normalt for dem, sa hun i sin prosedyre.

Fem år fengsel

Aktor ba om at mannen dømmes for begge voldtektene i tiltalen og at han skal idømmes en fengselsstraff på fem år.

– Det foreligger ingen tilståelse eller erkjennelse av straffskyld, så det er ingen formildende årsaker som kan få betydning for straffen, sa Nordmo.

Forsvarer mener det er flere formildende omstendigheter som må tillegges vekt ved en straffeutmåling. Hun pekte blant annet på at tiltalte er tidligere ustraffet og at han har samarbeidet i retten ved avgi forklaring.

Ber om frifinnelse

Forsvarer la i sin prosedyre også vekt på at retten må vurdere om saken dreier seg om forsett, slik tiltalen lyder, eller om tiltalte kan ha handlet med grov uaktsomhet og om det etter bevisførsel dreier seg om voldtekt til samleie eller voldtekt til seksuell omgang.  Hun la ned straffepåstand om at tiltalte frifinnes eller subsidiært anses på mildeste måte.

Krever oppreisning

Bistandsadvokatene Helen Annie Jensen og Ulf Egil Hansen la fram oppreisningskrav med et utgangspunkt på 150.000 kroner som et passende beløp for hver av de fornærmede i saken.

Begge de to fornærmede mennene har forklart seg i retten om voldtektene de skal ha blitt utsatt for, i henholdsvis november 2014 og juni 2015. Begge voldtektene skal ha skjedd på nachspiel da de sov eller på grunn av beruselse var ute av stand til å motsette seg handlingen.

To nachspiel-voldtekter

Begge de to fornærmede mennene har forklart seg i retten om voldtektene de skal ha blitt utsatt for, i henholdsvis november 2014 og juni 2015.

Begge voldtektene skal ha skjedd på nachspiel da de sov eller på grunn av beruselse var ute av stand til å motsette seg handlingen.

Nekter straffskyld

Tiltalte selv fremholder at den seksuelle omgangen har vært frivillig og benekter kjennskap til at det skal ha skjedd noe seksuelt i det ene tilfellet han står tiltalt for.

Den tiltalte mannen er tidligere ustraffet. Dom i saken vil bli avsagt neste uke.