Pyramidetopper i retten

Syv millioner kroner skal tre menn ha unnlatt å innberette fra ulike pyramidespill.
krim

Tirsdag startet saken mot en 34-åring fra Tromsø og to andre menn i 30-årene fra midtfylket. Trioen har unnlatt å innberette inntekter og omsetning fra ulike pyramidespill på til sammen syv millioner kroner. Tromsømannen nektet straffeskyld for samtlige tiltalepunkt.

Topper

Ifølge aktor Tor Børge Nordmo var idrettsprofilen fra Tromsø og de andre to mennene høyt på strå i nettverksselskapene "LifeWealth8" og "Upside".

- Vi mener de har vært i toppen av disse selskapene. Hvis man skal se på det som en pyramide, så har de tiltalte posisjoner helt oppe i systemet, sier han til NRK.

Saken ble oppdaget etter at store beløp ble overført fra Australie og Hong Kong til de tiltaltes norske kontoer.

- Ikke straffbart

I "Upside" inngikk 34-åringen i styringsgruppen. Han stod sentral i medlemsverving, investeringer og aksjekjøp og hadde nesten millionen i omløp.

Saken ble oppdaget via et valutaregister, og at store pengebeløp ble overført fra Australia og Hong Kong til de tiltaltes kontoer i Norge.

- Etter min klients syn snakker vi om handlinger som i beste fall kan karakteriseres som grovt uaktsomme og ikke straffbare, sier hans forsvarer Anders Traaholt Christensen.

Les mer om saken i onsdagens papirutgave.

krim