Taggere tatt på fersken

Tre gutter ble søndag kveld oppdaget mens de tagget ved hovedinngangen til Hamna skole.
krim

Vaktselskapet Trygg Vakt kom over ungene mens ugjerningen pågikk, like ved hovedinngangen til skolebygget.

Etter det iTromsø erfarer, skal guttene ha forsøkt å stikke av da de ble oppdaget. Politiet ble varslet om den ulovlige aktiviteten klokken 18.45.

– Alle tre er mindreårige. Det dreier seg om to gutter på 14 år og en på 15, sier operasjonsleder Morten Renland i Troms politidistrikt.

En patrulje ble sendt til stedet, og fikk etter hvert tak i den ene taggerens foresatte som avhentet gutten. De to siste ble tatt med til politistasjonen, hvor barnevernet fikk i oppgave å få kontakt med barnas foresatte.

Politiet har opprettet sak på forholdet.

Forekommer sjelden

– Det ser stygt ut, er rektor Inger-Anita Markussens knappe kommentar, etter at hun har studert bilder av taggingen.

Markussen synes det er beklagelig at tagging forekommer og oppfordrer beboerne i Hamna til å ta vare på skolen.

– Heldigvis har dette ikke vært et stort problem hos oss. For noen år siden ble sørveggen på gymsalen vår tilgriset, men dette har vi malt over, sier rektoren.

Skal fjernes

Hamna skole vil sørge for at taggingen, som blant annet består av ukvemsord og dyrefigurer, blir fjernet så fort som mulig til uken.

Rektoren mener skolens beliggenhet kan gjøre det attraktivt for potensielle taggere.

– Vi vet jo at skolen ligger relativt beskyttet for innsyn. Den er plassert slik at man kan bevege seg rundt skolen uten å bli sett, Da må vi be folk ta ansvar, for skolen ligger der den ligger og kan bli utsatt for hærverk, i dette tilfellet tagging.

krim