Taggere tatt på fersken

Tre gutter ble søndag kveld oppdaget mens de tagget ved hovedinngangen til Hamna skole.

  Foto: JONAS HANSEN

  Foto: JONAS HANSEN

  Foto: JONAS HANSEN

  Foto: JONAS HANSEN

krim

Vaktselskapet Trygg Vakt kom over ungene mens ugjerningen pågikk, like ved hovedinngangen til skolebygget.

Etter det iTromsø erfarer, skal guttene ha forsøkt å stikke av da de ble oppdaget. Politiet ble varslet om den ulovlige aktiviteten klokken 18.45.

– Alle tre er mindreårige. Det dreier seg om to gutter på 14 år og en på 15, sier operasjonsleder Morten Renland i Troms politidistrikt.

En patrulje ble sendt til stedet, og fikk etter hvert tak i den ene taggerens foresatte som avhentet gutten. De to siste ble tatt med til politistasjonen, hvor barnevernet fikk i oppgave å få kontakt med barnas foresatte.

Politiet har opprettet sak på forholdet.

Forekommer sjelden

– Det ser stygt ut, er rektor Inger-Anita Markussens knappe kommentar, etter at hun har studert bilder av taggingen.

Markussen synes det er beklagelig at tagging forekommer og oppfordrer beboerne i Hamna til å ta vare på skolen.

– Heldigvis har dette ikke vært et stort problem hos oss. For noen år siden ble sørveggen på gymsalen vår tilgriset, men dette har vi malt over, sier rektoren.

Skal fjernes

Hamna skole vil sørge for at taggingen, som blant annet består av ukvemsord og dyrefigurer, blir fjernet så fort som mulig til uken.

Rektoren mener skolens beliggenhet kan gjøre det attraktivt for potensielle taggere.

– Vi vet jo at skolen ligger relativt beskyttet for innsyn. Den er plassert slik at man kan bevege seg rundt skolen uten å bli sett, Da må vi be folk ta ansvar, for skolen ligger der den ligger og kan bli utsatt for hærverk, i dette tilfellet tagging.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

krim