PETTER STRØM"/>

Dusør for taggere

Politiet i Tromsø trapper opp kampen mot tagging.

Anita Hermandsen i politiets ungdomsgruppe fortviler over at offentlige bygninger den siste tiden har blitt nedtagget.  Foto: Knut Jenssen

krim

3.000 kroner rikere kan du bli dersom du kommer med tips til politiet som hjelper dem i å avsløre taggere.

– Vi etterforsker flere skadeverk med tilgrising av skoler, busskur, pumpehus og lignende fra i sommer. Felles for flere av skadeverkene er at signaturene ASK og SANE går igjen, skriver politiet i en pressemelding.

I det siste halvannet året har politiet jobbet en del med å avsløre taggerne, men de sliter med å skaffe andre spor utover skribleriene.

– Dette er skadeverk som forsøpler inntrykket av byen, særlig ved skoler og andre områder hvor barn og unge oppholder seg, og bidrar ofte til ytterligere forsøpling og hærverk, skriver politiet videre.

For å få dusør, må tipset føre til oppklaring av saken.

Taggerne kan selv vente seg ulik straff, men ifølge politiet er bøter det mest vanlige. Da vil som regel utgiftene eierne av byggene har hatt bli tatt med i regningen. Konfliktrådet kan også kobles inn, noe som oftest skjer hvis gjerningspersonen er under 18 år.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

krim