- Avdøde er i 40-årene

Ordføreren i Karlsløy kommune er rystet over dødsulykken som inntraff natt til søndag.

VANNØYA: Innenfor det innringede feltet ble mannen funnet ved 09-tiden søndag morgen. I krysset mellom Kristoffervalen og Valnes 

krim

- Vi har flere krimteknikere på plass som holder på å undersøke bilen nå, forteller operasjonsleder Rune Nilsen til NRK klokken 20.45.

Politiet forteller til NRK at de har funnet flere spor.

Det var ved ni tiden søndag morgen politiet fikk inn en melding om en død person som lå i veikanten i krysset mellom Kristoffervalen og Valnes på Vannøya i Karlsøy kommune.

– Vi har identifisert den avdøde mannen, men har ikke avklart alderen ennå, fortalte operasjonsleder Jøran Bugge ved Troms politidistrikt søndag formiddag.

Politiet opplyser at de jobber ut fra en teori om at mannen skal ha blitt truffet av en bil. En person er pågrepet av politiet i sammenheng med saken.

I 40-årene

Ordfører i Karlsøy kommune, Hanny Ditlefsen, bekrefter til iTromsø at det er snakk om en mann i 40-årene fra Vannøya.

– Det som har skjedd er helt tragisk og vi har forsøkt så godt vi kan å hjelpe til ved og blant annet sende et kriseteam. Mannen er født og oppvokst på Vannøya og godt kjent i lokalmiljøet, forteller ordføreren til iTromsø.

Hun er rystet over hendelsen som har inntruffet tettstedet. Kun 800 mennesker bor øya i Karlsøy kommune.

– Sånt skal ikke skje. Helt tragisk at det skjer uhell, men at noen kjører videre uten å stoppe gjør det også til en kriminalsak, sier Ditlefsen.

Avhøres mandag

Ordføreren forteller at hun mest sannsynlig vil reise til Vannøya mandag ettermiddag for å vise sin støtte til pårørende og lokalbefolkningen.

Politiet har nå avsluttet arbeidet på åstedet for dagen og skal fortsette videre etterforskning mandag.

– Saken er nå over for oss i dag, men i morgen skal vi gjøre tekniske undersøkelser av kjøretøyet og videre taktisk etterforskningstiltak, sier operasjonsleder, Rune Nilsen.

Den pågrepne mannen har status som siktet og vil bli avhørt mandag, forteller operasjonsleder.

krim