HA-leder dømt nok en gang

Hells Angels-president Ove Jørgensen Høyland (51) er nok en gang dømt for narkotikakriminalitet.

Hells Angels-leder Ove Jørgensen Høyland er nå dømt til totalt 11,5 års fengsel i to store narkotikasaker. Han vil anke begge dommene til Høyesterett. 

krim

Etter flere lange uker i Tromsø tinghus ble Høyland i Hålogaland lagmannsrett i desember i fjor dømt til 8,5 års fengsel for å ha organisert transport av 12,3 kilo metamfetamin og 9 kilo hasj mellom Oslo og Nord-Norge i 2011.

Når er HA-toppen dømt igjen, denne gangen i Frostating lagmannsrett, for sin befatning med 5,3 kilo metamfetamin i mai 2010 – hvorav om lag halvparten skal ha blitt fraktet til Finnmark for mulig salg der.

Frostating lagmannsrett har satt straffen til tre års fengsel – slik at den totale straffen for Høylands befatning med i alt 17,6 kilo metamfetamin og 9 kilo hasj blir 11,5 års ubetinget fengsel.

LES OGSÅ: Slik fungerer Hells Angels

Ble utpekt

Narkotikasaken som nylig gikk for Frostating lagmannsrett har sitt utspring i en politikontroll utenfor Melhus i Trøndelag 18. mai 2010. I bilen fant politiet 2,4 kilo metamfetamin.

Nærmere undersøkelser viste at sjåføren oppbevarte ytterligere 2,6 kilo amfetamin hos sine foreldre i Oslo, og i politiavhør utpekte han Hells Angels-president Ove Jørgensen Høyland som oppdragsgiver og etter hvert også som leverandør.

Den medtiltalte sjåføren gikk senere tilbake på denne politiforklaringen.

Vil anke videre

Høyland har på sin side hele tiden nektet enhver befatning med det beslaglagte metamfetaminet i saken, men ble altså ikke trodd av juryen i Frostating lagmannsrett.

Ove JørgensenHøyland har anket dommen i Hålogaland lagmannsrett til Høyesterett. 51-åringens forsvarer, advokat Espen Johansen, opplyser til NRK at også den ferske dommen fra Frostating lagmannsrett vil bli anket.