Byens nye busselskap

Troms fylkestrafikk inngår avtale til en verdi av 1,6 milliarder kroner med Nobina Norge AS for busskjøringen i Tromsø.
trafikk

Mandag 20. juni undertegnet Nobina Norge AS og Troms fylkestrafikk FKF kontrakt om busskjøring i Tromsø, melder Troms fylkeskommune i ei pressemelding.

- Troms fylkestrafikk ser frem til arbeidet med å utvikle kollektivtrafikktilbudet i fylket med fokus på kundens behov og ser frem til samarbeidet med Nobina når det gjelder dette i Tromsø. Positivt med kontrakten i Tromsø er det også at vi med stor sannsynlighet vil se gassbusser i drift i byen om 2-3 år, sier Håvard Kyvik Gulliksen, styreleder i Troms fylkestrafikk.

Kontrakten som gjelder fra 1. februar 2012 omfatter 5,9 millioner rutekilometer i året og vel 125 busser og betyr en økning i rutetilbudet på ca 6,5 %.

Av de 125 bussene vil rundt 110 busser være helt nye og 30 av disse er miljøvennlige hybridbusser.

Ifølge fylkeskommunen vil kollektivreisende i Tromsø-området kunne merke en betydelig bedring av standarden på busstilbudet i området fra 1. februar.

Kontrakten er den femte og største anbudskontrakten som Troms fylkeskommune inngår for busskjøring i fylket. Ved inngåelse av denne kontrakten er praktisk talt 100 % av den offentlige busstransporten i fylket konkurranseutsatt. Den seksårige kontrakten med opsjon for fylket på 3 år har en årlig ramme på ca 180 millioner kroner eller samlet vel 1,6 milliarder kroner hvis opsjonen benyttes.

- Vi er glad for den tillitt vi er vist av TFT ved tildelingen av kontrakten. En kontrakt som vi opplever som moderne og fremtidsrettet da den har fokus på kunden og gir oss som selskap gode incentiver til å jobbe markedsrettet, sier Stein Nilsen, adm. dir. i Nobina.

trafikk