– Kan være farlige for passasjerene

De nye hurtigbåtene får slakt av havarikommisjonen. Rapport konkluderer med at båtene kan være farlige for passasjerene.

  Foto: Tom Benjaminsen

trafikk

Dermed blir hurtigbåtprosjektet med de tre nye båtene "Sollifjell", "Kistefjell" og "Fløyfjell" kritisert også av havarikommisjonen. I sin foreløpige rapport, som er ute på høring, er kommisjonen tvilende til at båtene er sikre nok, meldte NRK Nordnytt fredag kveld.

Båtene ble satt i trafikk på ruta Tromsø-Finnsnes-Harstad i 2011.

Skader

"Operasjonstillatelsen til hurtigbåten MS Sollifjell er uklar – og kan i verste fall føre til skader på passasjerer og fartøy", skriver Statens Havarikommisjon for transport i sin foreløpige rapport etter hurtigbåthavariet for et og et halvt år siden.

– Man blir jo stum rett og slett, og engstelig. Dette må fylkeskommunen ta tak i slik at vi som bruker båten får et klart svar på hva det er som foregår, sier hurtigbåtpassasjer Gina Johansen til NRK.

Skulle ikke fått seile

Kommisjone sier at MS "Sollifjell", som havarerte på tur til Tromsø, ikke skulle fått lov til å seile fra verftet i Mandal. Kommisjonen sier at svakheter, mangler og regelbrudd ikke har blitt oppdaget av Sjøfartsdirektoratet.

"Operasjonstillatelsen utstedt av Sjøfartsdirektoratet er uklar og kan i verste fall føre til skader på passasjerer og fartøy", skriver havarikommisjonen.

(Folkebladet.no)

trafikk