Håper problemene går over

Mange ble berørt av Nobinas innstillinger tirsdag morgen.
trafikk

Troms fylkestrafikk melder at 15 avganger er innstilt tirsdag:

- Særlig er det morgenavgangene som er utsatt. Det skaper problemer for folk som bruker kollektivtilbudet for å komme seg til arbeid, forelesning eller skole, sier direktør Kjetil Skjeie i Troms fylkestrafikk.

Årsaken til forsinkelsene er er sjåførmangel, noe Nobina har slitt med siden oppstarten 1. februar. Da oppga selskapet at de hentet ekstra sjåfører fra Nobina sentralt, men det holder altså ikke til at de klarer å kjøre alle avganger. Helt fra første dag har mange opplevd å vente lenge eller forgjeves på bussen.

SI DIN MENING om det nye busstilbudet.

Mange ble berørt av kaoset som oppsto med innstillingene, men to som itromso.no snakket med hadde få grunner til å klage.

Henriette Lind (22) var på vei hjem til Storskogen, mens Camilla Reinholdtsen (23) var på vei til jobb på Hamna skole.

Avgangen på rute 28 klokka 08.30 var nettopp en av de som var innstilt, men dette så ikke ut til å påvirke Reinholdtsen nevneverdig da hun tydeligvis hadde planlagt dagen.

- Jeg syntes bussjåførene var sure de første dagene, men det var sikkert på grunn av stresset. Nå har de imidlertid kommet seg igjen, i hvert fall på de rutene jeg bruker mest, sier hun.

Lind hadde hatt flaks i dag tidlig, men den var kanskje velfortjent etter gårsdagens opplevelse.

- I går kom ikke bussen, mens det har gått bra i dag, bekrefter Lind som har brukt bussen siden Nobina tok over.

- De har kommet seg betraktelig, og oppstartsproblemene er forhåpentligvis kun et overgangsfenomen.

I løpet av Nobinas ti første dager med rutekjøring i byen har rundt 145 avganger blitt innstilt. I løpet av dette tidsrommet skulle det vært kjørt 8.800 avganger.

Har du spørsmål om busstrafikken? Direktør Kjetil Skjeie stiller i nettmøte klokka 12.30. Send inn din spørsmål nå!

trafikk