JOHN STRANDMO"/>

Kaos i rushtida

Trond Helge Henriksen (45) har aldri opplevd flere biler i rushtiden til og fra Kvaløysletta.
trafikk

Tromsømannen sier rett ut at de nye busselskapet har skylden. Folk stoler ikke lenger på at bussen kommer og kjører selv. Etter syv år som kvaløyabeboer, bruker Henriksen nå mer enn dobbelt så lang tid til jobben enn for bare ett par uker siden. Mesteparten av tiden går med til køståing før brua.

45 minutt

– Normalt kjører jeg fra Åsland-feltet til jobben på Lunheim på 20 minutt. Nå går det tre kvarter på det meste, men aldri mindre enn 35 minutt.

45-åringen legger all skyld på Nobina og at de ikke leverer varene. Han mener det er uholdbart at passasjerer skal vente i bitende kulde i opptil 45 minutt før det kommer en buss. Det er årsaken til at folk setter seg i bilene.

– Den tettheten som nå er, har jeg ikke opplevd siden det foregikk arbeid på Sandnessundbrua og ett kjørefelt var stengt. Da hopet det seg opp med biler i alle retninger. Nå skjer det samme.

Ikke tillit

– Nobina må vise seg tilliten verdig før ting eventuelt normaliserer seg. Gjør de ikke det, er jeg redd vi ikke har sett enden på trafikkproblemet, mener Henriksen.

De få kilometerne fra huset til bruhodet går i sneglefart. Køen starter ved Storelva. Det resulterer i at bilister som kommer fra sideveiene, har store problem med å komme inn på hovedveien. Og dem er det også blitt flere av, ifølge Henriksen.

– Det er ikke bare i morgenrushet dette skjer. Tilstanden om ettermiddagen er ikke noe bedre. Da er det bom stopp rundt Giæverbukta og mot flyplassen.

Noe må gjøres

– Noe dramatisk må skje. Slik forholdet er nå, går det på helsen løs. På hjemveien er jeg avhengig av å nå barnehagen. Hvis ikke ender det med bøter. Bare det er nok til å øke stressnivået.

Trond Helge Henriksen mener at noe må skje og det raskt.

– Dette skjer på en strekning som er tilrettelagt for kollektivtrafikk. Det er verken bakker eller andre vanskeligheter for bussene. Da må det være mulig å holde rutene, mener han.

Overrasket

Nobina-sjef Magnar Nilssen (bildet) er overrasket over utviklingen.

- Vi har ikke passasjertall for rute 42, men uansett høres denne utviklingen merkelig ut. Vi har bedret tilbudet mellom sentrum og Eidkjosen - blant annet med en terminal på sistnevnte sted.

Nilssen har ikke fått tilbakemelding om at færre tar bussen i rushtiden.

- Vi har hatt noen innkjøringsproblemer. Men at det skal slå ut så dramatisk som det her hevdes, finner jeg rart. Derfor iverksetter vi umiddelbare undersøkelser i håp om å finne svar og løsninger, sier Magnar Nilssen.

SI DIN MENING: Bruker du lengre tid i rushtrafikken nå enn du gjorde før?

trafikk