Nå er det nesten rekordmildt - men det blir hvit jul

Det varmeste som er målt på Vervarslinga i Tromsø i desember er 9,7 grader.

Lørdag 10. desember lå det litt snø i gatene, men nå er det meste borte.   Foto: DANIEL LILLEENG

vær

Onsdag måltes det 9,5 grader - altså nesten rekordtemperatur.

- Det er sjeldent det er så varmt i desember, vi er ikke langt unna rekorden, sier vakthavende meteorolog Jon Austerheim.

- Her på Vervarslinga har det vært målt litt mildere før, men ikke mye. I 1984 måltes det 9,7 grader.

Snøfritt

I tillegg er det i dag snøfritt på Vervarslinga.

- Jeg sjekket hvordan status har vært på julaften de siste årene, og da vi jeg at det var snøfritt på julaften i både 1997 og 2007, opplyser Austerheim.

I år ser det derimot ikke ut til å bli en snøfri julaften.

Kaldere

- I dagene som kommer blir det gradvis kjøligere. Torsdag er det fortsatt en del vind fra sørøstlig kant, stiv kuling på utsatte steder og sluddbyger. På fredag blir det kaldere og det ser ut til å bli snøbyger. Da blir det litt hvitt på bakken, sier Austerheim.

Julaften skal det bli en fin dag værmessig i tromsøområdet.

- Da blir det relativt rolige vindforhold, oppholdsvær og klar himmel hist og her. Dessuten kommer det litt snø i indre strøk om noen skal dit. Temperaturen vil ligge på 2-3-4 minusgrader.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

vær