Yr melder om iskald 2017-start

Skal man tro langtidsvarselet på Yr.no vil vi i neste uke kunne forvente oss -16 grader i Tromsø.

  Foto: ann sissel jenssen

vær

Det er noe annet enn vinterværet vi har hatt til nå, som i stor grad har vært preget av mildvær.

I Yr.no sitt langtidsvarsel for Tromsø ser man tydelig at vi går kaldere tider i møte.

Søndag 1. januar er det på det kaldeste forventet -3 grader. Videre blir det kaldere utover uka.

Mandag 2. januar skal det på det kaldeste bli -8 grader, tirsdag 3. januar er temperaturen ventet å bli så lav som -12 grader og onsdag 4. januar skal det bli -16 grader på det kaldeste.

Så blir det gradvis mildere, og lørdag 7. januar viser det foreløpige langtidsvarselet en temperatur på -9 grader.

I 1966 ble det målt 18,4 kuldegrader på Vervarslinga for Nord-Norge, og det er også kulderekorden i Tromsø.

Yr. no understreker samtidig at varselet er usikkert, at værsituasjonen er ustabil og at det er vanskelig å forutsi utviklingen framover.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

vær