Spår rekordhøy vannstand

Slår prognosene til ligger det an til rekordhøy vannstand i Tromsø lørdag ettermiddag.

KAN BLI REKORD: Vannstanden i Tromsø er faretruende høy og kan nå rekordhøyder lørdag ettermiddag. 

vær

Vann og avløp i kommunen har hele denne uka meldt om stormflo. Ifølge prognosene vil høyeste vannstand inntreffe lørdag ettermiddag klokken 14. Ifølge varselet vil det være springflo klokka 13.51.

På Tomasjordnes har vannet nådd opp til husveggen, og slår inn døra på en av inngangene.

- Håper de som bor i inngang 55 tok på seg støvler da de dro på jobb i morges, sier tipseren.

Tips oss! 7764 0600 | nyheter@itromso.no | SMS til 2399: IT TIPS |

På Pyramiden er hele parkeringsplassen oversvømt av sjøvann. Hele Nordsjeteen er under vann, slik at det ikke går an å gå ut til Lykta. Oversvømt parkeringsplass på Biltrend, ved Neumann er det også mye vann.

Ved Bil & Karosseri står bilene under vann.

Se bildeserie av flommen.

Natt til lørdag var prognosen 2,07, mens den faktiske målingen viste 1,92 rundt klokka halv to. I ettermiddag er prognosen på 2,28 meter over middelvannstand.

– Jeg er spent på om vi nærmer oss to meter, da snakker vi om rekordvannstand. Rekorden er 2,01 meter, sier Geir Helø, enhetsleder for Vann og avløp, til iTromsø.

Vann og avløp ber huseiere med lave kjellere som tidligere har hatt tilbakeslag på grunn av høy sjøvannstand, om å forebygge ved å fjerne løse verdigjenstander.

– Vann og avløp vil følge situasjonen selv om det er lite vi kan gjøre med unormalt høye sjøvannstander, skriver kommunen på sine nettsider.

vær