Et tre har falt over strømledninger

Troms politidistrikt melder at et tre har falt over noen strømledninger i Alfheimvegen lørdag kveld.

– Politiet har sperret veien i påvente av Bydrift, som skal komme med sperremateriell. Troms Kraft er varslet. Brann bistår med motorsag, skriver politiet på Twitter klokken 19.30.

Brann i søppelcontainer i Telegrafbukta

Tirsdag kveld fikk iTromsø tips om at Tromsø Brann og redning var observert i Telegrafbukta.

Dette kunne de alarmsentralen bekrefte.

– Vi har mottok en melding om røykutvikling i en søppelcontainer i Telegrafbukta. Vi har akkurat kommet til stedet og det skal ryke litt fra en av containerne der, sier Marianne Nilsen, alarmsentraloperatør ved Tromsø Brann og redning.

Han skal lede Hurtigruten-granskning

SKAL LEDE GRANSKNINGEN: Advokat Jan Fougner i Wiersholm.   Foto: Jon Olav Nesvold/Scanpix

Det Oslo-baserte advokatfirmaet Wiersholm bekrefter overfor Dagens Næringsliv at det er partner Jan Fougner i firmaet som skal lede granskningen av håndteringen av smitteutbruddet på Hurtigruten.

Fougner er kjent for å ha blant annet ledet granskningen av tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla samt bemanningsbyrået Adecco og selskapene Hydro, Yara og Unibuss.


Hurtigruten-konkurrent: – Smitteutbruddet er trist og tragisk, men samtidig en vekker for oss andre

Administrerende direktør i Havila Kystruten, rederiet som skal overta deler av Hurtigrutens kysttrafikk fra i vinter, sier at smitteutbruddet på «Roald Amundsen» har vært en vekker og nødvendig påminnelse om at man må ta smittevern på største mulige alvor.


– Det er Jan Fougner som har ansvaret for den. Vi vil uansett ikke uttale oss om en pågående granskning, sier ledende partner Morten Goller i Wiersholm til DN.

Ifølge avisen bisto Wiersholm Hurtigruten med finansieringen av MS «Roald Amundsen» og «MS Fridtjof Nansen» gjennom en lånefasilitet fra Eksportkreditt, med Giek, Citibank og DNB.

Onsdag går 46 personer ut av karantene på MS «Roald Amundsen». De fleste blir igjen på skipet

UT AV KARANTENE OG ISOLASJON: Flere av de som er isolert ombord i MS Roald Amundsen er nå ute av karantene og isolasjon.   Foto: Rune Stoltz Bertinussen

Tirsdag kveld ble det klart at 65 personer slipper ut av karantene og isolasjon knyttet til MS «Roald Amundsen».

NRK var først ute med nyheten.

46 av disse personene går ut av karantene, mens 19 går ut av isolasjon om bord i skipet. Tre av de 19 som var i isolasjon har forlatt skipet fordi de er hjemmehørende i Norge.

Dette etter et møte som ble gjennomført som videomøte mellom deler av besetningen til skipet og legen som er ansvarlig i helseteamet om bord i båten.


Hurtigruten-konkurrent: – Smitteutbruddet er trist og tragisk, men samtidig en vekker for oss andre

Administrerende direktør i Havila Kystruten, rederiet som skal overta deler av Hurtigrutens kysttrafikk fra i vinter, sier at smitteutbruddet på «Roald Amundsen» har vært en vekker og nødvendig påminnelse om at man må ta smittevern på største mulige alvor.


– Jeg har fått tilbakemelding om at det var et veldig fint møte og at besetningen så klart ønsker å komme ut av isolasjon og karantene, sier kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen til iTromsø.

Hun opplyser at flesteparten av de som slipper ut av karantene fortsatt vil holde seg om bord i skipet.

– Dette fordi de enten er utenlandske statsborgere og ikke kan gå i land her, eller fordi de har stillinger og funksjoner om bord i skipet som gjør at de må bli værende om bord, sier Kristoffersen.


Tromsø kommune sliter med høyt press på eget personell på grunn av smitteutbruddet på «Roald Amundsen» – nå får de hjelp fra Alta

Tre leger og tre sykepleiere fra Alta jobber nå for å følge opp mannskapet om bord på MS «Roald Amundsen» som ligger til kai i Breivika.


24 personer er fortsatt i isolasjon på enten båten, i påvente av testsvar, eller er innlagt på UNN, ifølge Kristoffersen.

I tillegg er det fortsatt en del i karantene om bord i båten.

– Om et par dager vil vi ta en ny vurdering.

19 personer som har vært i karantene i leiligheter siden de forlot skipet i helga går også ut av karantene onsdag.

Mistenker koronasmitte på tråler i Breivika

Tråleren ankom Tromsø tirsdag formiddag, og har heist det gule flagget som betyr at det kan være smittsom sykdom om bord.

Det skriver avisa Nordlys tirsdag ettermiddag.

Leder ved Tromsøterminalen Alfred Karoliussen forteller til avisa at de ikke tar noen fra båten inn på kaia, og at ingen får komme i land.

Ingen reaksjon etter flyging med feil kjennemerke

UiTs flyskole på Bardufoss (UTSA) får ingen reaksjon fra Luftfartstilsynet etter bruk av feil kjennemerker på fly som ble hentet i Tsjekkia.

Flyskolen hadde hentet nye fly i Tsjekkia da det ved ankomst til Norge ble oppdaget at flyene ikke var registrert i luftfartsregisteret, selv om kjennemerker var påmalt. Flyging med uregistrert fly kan være brudd på luftfartsloven.

I forklaringen fra flyskolen har det kommet fram at pilotene på flygingen ikke fattet mistanke om manglende registrering fordi det var samsvar mellom luftdyktighetsdokumentene og flygetillatelsen som ble utestedet av fabrikken.

Nå har Luftfartstilsynet konkludert med at flygingen ikke vil medføre noen reaksjoner overfor flyskolen fordi de mener de fleste piloter ville oppfattet at papirene som forelå var tilstrekkelig for å dokumentere at flyene var luftdyktige.

Likevel oppfordres flyskolen til å etablere rutiner for å sikre nødvendige kontroller ved overtakelse av nye fly.

Besetningsmedlem skrevet ut fra UNN

Universitetssykehuset Nord-Norge opplyser at en av besetningsmedlemmene fra «roald Amundsen» mandag ble skrevet ut fra sykehuset.

– Vi har nå fem innlagte pasienter med covid-19, alle mannskap fra skipet. Ingen av de innlagte har behov for intensivbehandling, skriver UNN på Twitter.

Ifølge sykehuset vil trolig flere bli skrevet ut i løpet av de neste dagene.

Full mann på handletur oppførte seg truende og oppfarende: – Kvalifiserte seg til et opphold på politistasjonen

Politiet skriver på Twitter at en beruset person utagerte inne i et forretningslokale.

– Vedkommende ble innbrakt til politistasjonen og anmeldes for forholdet, opplyser operasjonssentralen.

Operasjonsleder Lennart Steffensen opplyser at hendelsen fant sted inne på Eurospar Kræmer.

– Han oppførte seg på en sånn måte at politiet ble nødt til å rykke ut. Han var truende og oppfarende, sier Steffensen.

– Han kvalifiserte seg til et lite opphold hos oss for å rose seg ned, legger operasjonslederen til.

To personer smittet i Sandnes – begge var på tur med Hurtigruten

Sandnes kommune skriver på sine at to personer har testet positivt på koronaviruset. nettsider

– Begge er i 70-årene og har tidligere i sommer vært på tur med Hurtigruten, skriver kommunen.

Det er ikke opplyst hvilket skip de to reiste med.

UiT oppfordrer studenter til ikke å bruke kollektivtrafikk

  Foto: Jonatan Ottesen / UiT

For å lette trykket på kollektivtrafikken anbefaler UiT at de som kan, går eller sykler til campus.

– Når vi starter det nye studieåret neste uke vil det være spesielt mange studenter i bevegelse til og fra campus på Breivika. Sammen med all trafikken til Universitetssykehuset vet vi av erfaring at det kan bli trangt om plassen på bussene som går i rute her. For å lette litt på trykket oppfordrer vi derfor de som kan til å gå eller sykle, eller benytte seg av andre transportmetoder, sier Heidi Adolfsen, fungerende universitetsdirektør ved UiT, til universitetets nettsider.

Det oppfordres til at både studenter og ansatte ved UiT benytter seg av alternative fremkomstmetoder, spesielt under de første studiedagene da det vil være mange studenter som reiser til og fra campus.

– Vi oppfordrer både studenter og ansatte til å beregne ekstra god tid disse dagene. Tar du bussen er det viktig at du beregner nok tid og unngår å reise i rushtiden. Husk også at du som passasjer har ansvar for å ivareta gode smittevernsrutiner, sier Adolfsen.

Disse mister strømmen tirsdag

11. august planlegger Troms Kraft Nett å gjennomføre arbeid på strømnettet.

I den anledning mister Granittvegen 13, 15, 17, og 19 strømmen fra klokken 09.00 til 14.00.

Oppfordrer busspassasjerer til å ta smittevernansvar

Troms fylkestrafikk oppfordrer busspassasjerene til selv å ta ansvar for best mulig smittevern. I disse dager starter nytt studieår, og køen av busspassasjerer forventes å øke.

– Vi har ingen mulighet til å kontrollere at smitteverntiltakene overholdes. Derfor oppfordrer vi passasjerene til selv å sørge for at rådene om å holde avstand følges, sier daglig leder i Troms fylkestrafikk, Kurt A. Bones.

Han forteller at de har fjernet sperringene som hindret passasjerene i å bruke alle setene om bord i bussene.

– Følgene av avsperrede seter ble at passasjerene sto tett i midtgangen. Da er det bedre at de kan sitte, sier Bones.

Han oppfordrer og de som skal reise med buss om å vurdere alternative transportmetoder, eller unngå den verste rushtiden dersom det er mulig.

Og fra 17. august starter vinterrutene. Da er det fullt kjør på alle ruter, sier han og forklarer at grunnen til at ikke kapasiteten økes tidligere er ferieavvikling hos sjåførene.

– Vi må avvikle ferien til sjåførene når de fleste andre også har ferie, forklarer han.

Bones legger til at spørsmålet om ikke er noe de har tatt stilling til.

– Folk må gjerne bruke munnbind, men et påbud må komme fra myndighetene og ikke fra oss, sier han.

Trafikkuhell på Stakkevollvegen - kvinne i 20-årene ble fratatt førerkortet

PÅKJØRT BAKFRA: Ingen personer skal være skadd etter ulykka på Stakkevollvegen mandag kveld.  Foto: Maria Victoria Pedersen Holmbukt

Mandag kveld skriver politiet på Twitter at en bil har kjørt i en annen bakfra på Stakkevollvegen.

Det satt én person i hver av bilene, og ingen personer skal være skadet. Politiet skriver videre at det kun var behov for bilberging på den ene av de to bilene.

Hendelsen skal ha skjedd i forbindelse med at bilen foran skal ha bremset for en annen bil.

Troms politidistrikt oppdaterer saken på Twitter en knapp time senere og skriver at en kvinne i 20-årene fikk sitt førerkort beslaglagt som følge av uhellet.

Maria Victoria Pedersen Holmbukt forteller at hun tok bilde av bilene fra bussen da den kjørte forbi.

– Jeg så bare at den hvite bilen bremsa og sto stille før den grå kom kjørende og krasjet inn den bakfra, forteller Holmbukt.

Sprukket vannrør førte til evakuering av sentrums-restaurant

SPRUKKET RØR: Meldingen om røykutvikling på Restauranten Egon viste seg å stamme fra et sprukket vannrør som skapte vanndamp.   Foto: Trond Karlstrøm

Politiet meldte på Twitter mandag ettermiddag at nødetatene rykket ut til restauranten Egon etter melding om røykutvikling i restauranten.

Restauranten ble evakuert og røykdykkere fra Tromsø brann og redning ble hentet inn. Men det ble snart oppdaget at røykvarslerne gikk av på grunn av vanndamp som følge av et sprukket rør.

Det fortalte Rune Lorentzen, utrykningsleder hos Tromsø brann og redning.

– Så det var ikke noe dramatisk, sier Lorentzen til iTromsø.

Politiet skriver også på Twitter at nødetatene pakker sammen på stedet.

Tiltalt tysker (42) sparket advokatene sine på onsdag

FIKK SPARKEN: Odd Rune Thorstrup og Knut Lerum representerer ikke den tiltalte tyskeren (42) mer. Onsdag i forrige uke fikk de sparken, og de nye advokatene mottok dokumentene 10.38 samme dag. 

Tyskeren som er tiltalt i forbindelse med rekordbeslaget, for å ha bidratt til å innføre 87 kilo amfetamin til Nord-Norge, sparket advokatene sine Odd Rune Thorstrup og Knut Lerum i forrige uke.

Hans nye advokater Svein Kjetil Lode Svendsen og Kristoffer Sivertsen, skal først ha mottatt dokumentene i den omfattende narkotikasaken onsdag klokken 10.38 i forrige uke.

Tyskeren har også tidligere byttet forsvarere.

Da saken gikk for retten sist gang i mars, før den ble avlyst og flyttet til nå på grunn av korona-restriksjoner og søringkarantene, ønsket ikke tyskeren å forklare seg for retten.

Han uttalte at han fryktet represalier blant annet mot familie fra bakmenn i Tyskland uten skrupler.

– Jeg er veldig bekymret angående min egen sikkerhet, og sikkerheten til familien og mine barn, uttalte han til retten i mars.

Denne gangen kan imidlertid ting tyde på at han er mer villig til å forklare seg for retten. Da dommer Stig-Ole Haug spurte ham om det, ga han tilbakemelding om at han trengte tid til sin forklaring.

Ti personer skal korona-testes om bord i KV «Andenes»

PÅ TUR TIL TROMSØ: KV «Andenes» har satt kursen mot Tromsø, hvor ti personer skal testes for korona.   Foto: Arkivfoto

Kystvaktfartøyet er på vei til Tromsø fra fiskevernsonen rundt Svalbard, opplyser Sjøforsvaret i en pressemelding.

– KV «Andenes» har vært på tokt siden 24. juli. Ti personer i mannskapet har de siste dagene utviklet milde luftveissymptomer. I samråd med helsepersonell er det derfor besluttet at disse skal testes for covid-19, heter det videre i pressemeldingen.

Ifølge Sjøforsvaret begynner testingen så snart fartøyet ankommer Tromsø. Etter planen vil det skje onsdag morgen.

– Testutstyr vil bli tatt om bord, slik at testingen kan gjennomføres på fartøyet. KV «Andenes» vil etter planen holde seg i sjøen inntil smittesituasjonen er avklart, opplyser kommandørkaptein Torill Herland, kommunikasjonssjef i Sjøforsvaret.

Hun opplyser at Forsvaret har etablerte rutiner og gode prosedyrer for å håndtere smitte blant de ansatte.

– De mulige smittetilfellene på KV «Andenes» vil bli håndtert på en ryddig og profesjonell måte, slik at risikoen for en eventuell smitte til samfunnet minimeres. Alle med symptomer er isolert på sine lugarer, og hele mannskapet vil være i karantene om bord inntil smittesituasjonen er avklart.

Dersom det blir påvist covid-19 på fartøyet, vil KV «Andenes» gå til militær havn for videre isolasjon og karantenehåndtering.

Kystvaktskip sendes til Tromsø etter mistanke om koronasmitte

Nordlys skriver mandag formiddag at et Kystvaktskip nærheten av Longyearbyen har fått mistanke om covid-19 om bord.

På grunn av kapasitetsutfordringer blir skipet omdirigert til Tromsø, og forventes å ankomme Tromsø tirsdag.

– Det var kontakt mellom AMK og båten i natt. Her ble det avgjort at båten må gå til Tromsø, sier UNN-direktør Anita Schumacher til Nordlys.

Hun forteller avisen at det nå blir Tromsø kommunes ansvar å ivareta beredskapen når båten ankommer Tromsø.

– Det vil komme en pressemelding om dette innen kort tid. Ut over det har jeg ingen kommentar til saken, sier Trond Johansen, som er vaktsjef i Kystvakten.

Nok en Hurtigruten-ansatt innlagt på UNN

Natt til mandag ble en ansatt fra MS Roald Amundsen lagt inn på UNN. Totalt er det nå seks innlagte pasienter med covid-19, alle er en del av mannskapet på skipet.

Dette skriver UNN på Twitter.

Ingen av dem mottar intensivbehandling.

Gir 600.000 kroner for å satse på oppstartsbedrifter

Fylkeshuset  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Troms og Finnmark fylkeskommune har gitt 600.000 kroner i støtte til Norinnova AS for å gjennomføre prosjektet «Vekstprogram for skalerbare oppstartsbedrifter».

Prosjektet skal bidra til økt verdiskaping og sysselsetting i oppstartsselskaper, og fokuserer på nystartede bedrifter som har sitt utspring i høyere utdanning, samt teknologibedrifter tilknyttet inkubatorer, næringshager og kunnskapsparker i fylket.

– Vi støtter denne satsingen fordi den vil bidra til at flere selskaper får raskere utvikling og vekst, og dermed skaper nye kompetansearbeidsplasser i regionen vår. Dette vil styrke regionen og mulighetene til å skape fremtidsretta arbeidsplasser som tiltrekker seg unge og deres kompetanse, sier Karin Eriksen (Sp), fylkesråd for næring og miljø, i en pressemelding.

Arbeidstelt ved «Roald Amundsen» blåste overende – helsepersonell satt i karantene

Helsepersonell er satt i karantene etter at vinden blåste arbeidstelt ved «Roald Amundsen» over ende, opplyser Tromsø kommune i en pressemelding.

Natt til søndag blåste Tromsø kommunes arbeidstelt på kaia ved «Roald Amundsen» ned på grunn av sterk vind og nedbør. Teltet har vært såkalt «skitten sone» i den oppfølgingen av mannskapet om bord. Blant annet har det vært oppbevaringssted for utstyr som kan ha vært, eller har vært, i kontakt med smitte om bord på cruiseskipet.

Inntil videre er fire UNN-ansatte og fire Tromsø kommune-ansatte satt i karantene mens hendelsen kartlegges nærmere. Det er så langt ikke mistanke om at noen av dem er smittet som følge av hendelsen.

«Noe av utstyret som ble samlet sammen havnet ved en feiltakelse i en brakke like ved som har vært «rein sone» i arbeidet. Som følge av dette kan flere helsearbeidere ha vært i kontakt med utstyret da de kom på jobb søndag», skriver kommunen.

– Dette får ingen praktiske konsekvenser for arbeidet vårt om bord på «Roald Amundsen». Vi har personell på plass til å ivareta pasientene om bord og har nå en container til deponering av urent utstyr. Inntil videre betrakter vi brakken som «uren sone» og desinfiserer den før eventuell videre bruk. I mellomtiden bruker vi andre fasiliteter, sier kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen.

Fant sjark i fjæra – nå har politiet funnet eier

Politiet har fått inn melding om en sjark som ligger i fjæra, i Vågnesbukta, noen kilometer før Skittenelv.

Politiet skriver på Twitter at de har kommet i kontakt med eier av sjarken.

– Eier sørger selv for videre håndtering av sjarken, skriver politiet.

To nye besetningsmedlemmer fra Hurtigruten innlagt på UNN

Ytterligere to personer fra mannskapet på Roald Amundsen ble i går kveld lagt inn på UNN, melder universitetssykehuset i Nord-Norge på Twitter.

Tidligere på dagen ble ett besetningsmedlem og en passasjer skrevet ut.

Det totale antallet innlagte covid-19-pasienter er fem, alle besetningsmedlemmer.

iTromsø har tatt kontakt med UNN for å høre om tilstanden til de fem innlagte.

– Vi kan dessverre ikke si noe om de fem besetningsmedlemmene og deres tilstand. De ansatte på Hurtigruten vet godt hvem disse er, og det er derfor viktig med diskresjon, sier pressevakt ved UNN, Jørn Resvoll.

Politiet stoppet flere hjemmefester i natt

Politiet har i løpet av natta avsluttet to private fester som var til sjenanse for nabolaget.

– To lignende oppdrag var det ikke kapasitet til å gjøre noe med, melder politiet på Twitter.

Klokka 02.30 ble en mann i 20-årene plukket opp av en patrulje i sentrum fordi han ikke var i stand til å ta vare på seg selv. Han ble satt i arresten og anmeldes for bruk av narkotika.

Antall trafikkskader har økt i sommer

Det har vært en liten økning av antall trafikkskader i sommer.  Foto: Gjensidige

Som følger av at de fleste ferierer i Norge i år, har mange fryktet en ulykkessommer på norske veier.

Ifølge tall fra Gjensidige har antall forsikringssaker steget med tre prosent sammenlignet med juli i fjor. Antall materielle skader og saker med leiebil har økt mellom åtte og ni prosent.

– Politiet, som tidligere i juli fryktet en ulykkessommer, har gjort en stor jobb med mange kontrolller. Dette har bidratt til de foreløpige relativt sett gode tallene. Det har heldigvis ikke blitt så ille som politiet og andre fryktet, sier Bjarne Rysstad, kommunikasjonssjef i Gjensidige, i en pressemelding.

Geirr Tangstad-Holdal, daglig leder i Trafikksikkerhetsforeningen, er glad for at det ikke har blitt den ulykkessommeren man hadde fryktet.

– Vi får gripe slike lyspunkter, og vi ønsker å gi trafikantene honnør for at de har tatt sin del av ansvaret i sommertrafikken. Samtidig ser jeg på min vei landet rundt at enkelte tar unødvendige sjanser, sier Tangstad-Holdal.

Ble observert mens han drakk alkohol i bilen – prøvde å stikke fra politiet

En mann i 60-årene fremstilles for prøvetaking da politiet mistenker han for å ha kjørt bil i alkoholpåvirket tilstand.

– Vi fikk tips om at han drakk alkohol inne i bilen, opplyser operasjonsleder i politiet, Per Arve Aas.

Mannen forsøkte å stikke fra patruljen da de viste tegn til at han skulle stanse.

– Det var ikke stor dramatikk i det, han prøvde å stikke unna i noen smågater, men vi fikk raskt kontroll på ham, sier Aas.

Oppdatering: Etter prøvetaking er det besluttet at det likevel ikke tas beslag i mannens førerkort. Resultatet av testen viste lavpromille.

Alle om bord på «Hermes» har testet negativt for covid-19: – En skikkelig gladnyhet for oss

NEGATIVE TESTER: 19 av 19 om bord på tråleren «Hermes» har fått bekreftet at de ikke har covid-19.  Foto: Hermes

Alle om bord på tråleren «Hermes» har bekreftet negativ på tester for covid-19, opplyser kommunen.

– Vi er jo letta. Det er en skikkelig gladnyhet for oss, forteller daglig leder i Hermes AS, Jan Roger Lerbukt, til Tromsø og legger til:

– Holdt på å si en veldig positiv beskjed å få, men det blir kanskje feil å bruke i den sammenhengen, sier Lerbukt med en lettet latter.

Sent fredag kveld ble det klart at 18 av 19 hadde testet negativt. Lørdag formiddag ble det klart at også den siste om bord ikke er smittet av koronaviruset.

Tråleren som hadde vært på tokt i Barentshavet avbrøt fisket da tre av mannskapet om bord viste lette symptomer på luftveisinfeksjon.

– «Hermes» har tatt et stort ansvar. Vårt samarbeid med skipper, mannskap og rederi har vært eksemplarisk. Det har gjort vårt arbeid lett. Både vi og mannskapet om bord er naturligvis lettet over prøvesvarene, sier fungerende leder for koronasenteret i Tromsø kommune, Øyvind Benjaminsen.

Båten som egentlig skulle vært på sjøen til 10. august kontaktet umiddelbart kommuneoverlegen i Tromsø, og avtalte anløp og oppfølging onsdag, og ankom Tromsø fredag morgen. Båten flyttet fra havnen i Grøtsund lørdag morgen, for å starte lossing av fangst.

– Vi begynte å losse av fangst i morges. Da var jo fortsatt en mann i karantene, men nå er alle tilbake på jobb og vi gjenopptar normal drift, sier Lerbukt.

Skipet og mannskapet drar ut igjen på sjøen alt lørdag kveld.

– Vi går tilbake til normal drift. Om det skipet drar tilbake til Barentshavet eller om det blir Nordsjøen er ennå ikke bestemt, men tilbake til fiske blir det, sier Lerbukt.

Nødetatene rykket ut for å redde personer på et skjær – viste seg å være kanopadlere.

Fredag kveld ble det observert tre unge gutter på et skjær omtrent 300 meter fra land som sto å vinket til land. Nødetatene rykket ut med politibiler og redningsbåt.

Det viste seg å være kanopadlere, som padlet inn mot ei hytte i nærheten når politiet kom.

– Vi forsøker å få klarhet i hva som har skjedd. De som meldte inn hendelsen oppfattet situasjonen som noen som var i nød. Det er ikke de tre guttene enige i, forteller operasjonsleder for politiet Lennart Steffensen.

Guttene har tatt seg til ei hytte som er litt unna der hvor politiet er. All kommunikasjon har derfor til nå foregått over telefon.

– De har ikke ønsket å bidra noe spesielt, så vi skal ta en nærmere prat med de etter hvert. Vi ønsker å finne ut om dette er en misforståelse eller om det er gjort med viten og vilje.

– Hva kan resultatet bli hvis de viser seg at de har gjort dette med vilje?

– I ytterste konsekvens kan det bli bøter, men nå må vi først undersøke saken nærmere for å se hva som har skjedd.

Kenneth (50) blir ny teknisk sjef på Tromsøbadet

NY JOBB: Kenneth Woie tiltrer som teknisk sjef på Tromsøbadet 1. november.  Foto: Tromsøbadet

Kenneth Woie (50) blir ny teknisk sjef ved Tromsøbadet KF, opplyser daglig leder Siv-Hege H. Schrøen i en pressemelding.

Woie kommer fra Pelagia hvor han i dag er teknisk sjef. Han er utdannet automatiseringsingeniør fra Høgskolen i Tromsø, og har mangeårig bakgrunn som ingeniør og tekniker.

– Vi hadde mange gode kandidater til stillingen, men Kenneth utmerket seg med sin bakgrunn, sitt tydelige engasjement og allsidige erfaring. Vi ser fram til at Kenneth starter i stillingen her hos oss, sier Schrøen.

Woie ser fram til å begynne i den nye jobben.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på nye spennende oppgaver, og ser fram til å bli kjent med nye kollegaer på en flott arbeidsplass, sier Woie, som tiltrer i stillingen 1. november.

Tekniker på Tromsøbadet Kurt E. Kjeldsen konstitueres som teknisk sjef fra 12. august fram til den Woie begynner i jobben.

Fire fikk bot for bruk av mobil i bilen – en nektet og ble anmeldt

Politiet opplyser at de fredag avholdt kontroll på Stakkevollvegen.

Fire førere ble ilagt forenklede forelegg for bruk av mobiltelefon under kjøring.

En femte anmeldes for samme forhold, fordi vedkommende ikke var villig til å vedta det forenklede forelegget.

Hurtigruten-eier i mer koronatrøbbel – Hegnar Media må stenge kontorer etter koronatilfelle

HEGNAR: Trygve Hegnar, er styreleder og medeier i Hurtigruten. Han eier Hegnar Media som må stenge kontorer etter smitte. Arkivfoto.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Mens Trygve Hegnar (76) håndterer smitteutbrudd som styreleder i Hurtigruten, stenges kontoret til Hegnar Media ned som følge av at en ansatt er smittet, det skriver Dagens Næringsliv

I tillegg til å være styreleder i Hurtigruten er Hegnar tredje største eier med 4.9 prosent av aksjene gjennom hans familieselskap Periscopus.

Mediekonsernet Hegnar Media som blant annet utgir Finansavisen og Kapital, måtte denne uken stenge kontoret for alle ansatte utenom de med mest driftskritiske roller. Dette fordi en sommervikar har påvist covid-19.

– Vi kan bekrefte at en sommervikar, som har arbeidet hos oss i halvannen dag, har testet positivt for Covid-19, skriver personalsjef i Hegnar Media, Jørgen Linnes, i en epost til Dagens Næringsliv.

Avisen forsøkte å få en kommentar fra Hegnar selv, som henviste til personalsjef Linnes.

– Vedkommende, og de som har vært i nærkontakt med ham, er satt i karantene. Nødvendige tiltak for å begrense smitte er iverksatt, skriver Linnes.

NRK: Konserndirektør i Hurtigruten går av mens selskapet granskes

Konserndirektør Bent Martini går midlertidig ut av Hurtigruten sin ledelse. Han var om bord i MS «Roald Amundsen» når skipet la til kai i Tromsø med koronasmitte om bord, skriver . NRK

Hurtigruten bekrefter til NRK at konserndirektøren har blitt bedt om å gå ut av ledelsen.

– Etter initiativ fra selskapet trer Bent Martini foreløpig ut av sine roller og posisjoner i Hurtigruten Cruise AS, og går midlertidig ut av Hurtigrutens konsernledelse.

Det sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten.

– Det er satt i gang en ekstern gransking av hele hendelsesforløpet etter smitteutbruddet på MS «Roald Amundsen» og politiet har satt i gang egen etterforskning. Derfor kan vi ikke gå inn på detaljer nå, sier han.

iTromsø har vært i kontakt med pressevakt og global PR-sjef i Hurtigruten AS, Øystein Knoph. Han sier at selskapet ikke kan kommentere Martinis midlertidige exit utover det Skjeldam har sagt, på grunn av den eksterne granskingen og politietterforskningen.

– Var Martini involvert i beslutningen om at passasjerene ikke skulle varsles etter koronasmitten i Hadsel?

– Jeg må vise til det jeg allerede har sagt: På grunn av sakens natur og de undersøkelsene som pågår, kan vi dessverre ikke kommentere dette, sier Knoph.