Vil redusere fergetilbudet i Troms

  Foto: Tom Benjaminsen

Troms og Finnmark fylkeskommune ønsker å redusere fergetilbudet i Troms. Bakgrunnen er at fylkeskommunen må gjennomføre tiltak for å oppnå balanse i budsjettet for 2021.

Fylkeskommunen tenker å gjennomføre tiltak for til sammen 49 millioner kroner i kollektivtrafikken i Troms.

«Det planlegges med å fjerne en rundtur på hverdager med virkning fra januar på alle fergesamband i Troms bortsett fra på Lyngen og Ullsfjord. På Lyngen og Ullsfjord planlegges det med å fjerne b-avgangene i sommersesongen», heter det i et brev sendt ut til Nordreisa-, Kåfjord-, Senja-, Ibestad-, Skjervøy-, Karlsøy-, Tromsø-, Lyngen- og Harstad kommune.

Bil stjålet fra Grønnegata

En sølvfarget varebil ble lørdagsmorgen stjålet fra Grønnegata, mens eieren var inne og leverte varer.

– Meldingen kom inn klokka fem over halv ti. Da eieren gikk inn for å levere varer på en adresse i Grønnegata, var det noen som så sitt snitt til å stjele bilen, sier operasjonsleder i politiet, Rune Nilsen.

Bilen er en Mercedes Vito ZE 69052.

Politiet har så langt ikke noen mistenkte i saken.

– Hvis folk har observert noe, eller har tips, kan de kontakte oss på telefonnummer 02800, sier Nilsen.

Nattas hendelser: Brent nattmat og røykutvikling, en mann tatt på fersken mens hans stjal post, alene-hjemmefester som gikk skeis, slåsskamper, og fulle og kranglete ungdom – og voksne

Her er nattas hendelser:

Festen som gikk skeis

Rett over midnatt måtte politiet stanse en hjemmealenefest som gikk over styr på Tromsøya da uinvitert ungdom i alderen 15–18 dukket opp.

– Noe inventar ble ødelagt. Foreldre var ikke langt unna, så de er nå hjemme igjen, melder politiet på Twitter.

Brødre som kommer til unnsetning

Politiet traff også på en beruset og kranglete mindreårig ungdom i et boligfelt på Tromsøya klokka tre i natt. Foreldrene var på hytta, men vedkommende hadde en voksen bror som kom til unnsetning.

En bror ble også redninga da en overstadig beruset mann var til sjenanse i en av byens hotellobbyer. Den berusede er nå under brorens trygge vinger, skriver politiet.

Fornærmet pågrepet for vold

Politiet ble i natt stanset av en 37 år gammel mann som kunne fortelle at han hadde blitt slått til på Stortorget og at gjerningsmannen var forsvunnet. 30 sekunder etter at mannen hadde avgitt forklaring, hoppet han på og begynte å slå en annen mann rett rundt hjørnet. Fornærmede måtte bli sendt til legevakta.

Svidd spagetti

Klokka tre i natt rykket politiet til en adresse på Tromsøya etter melding om røykutvikling. Det viste seg å være svidd mat, og familien som bor på adressen ble sjekket av ambulanse.

– Det var en spagetti-gryte som hadde gått litt vel varm. Om de som bodde der var våkne eller sov, det vet jeg ikke, sier operasjonsleder i politiet, Rune Nilsen.

Post-tyven

Klokka halv fem i natt fersket politiet en kjenning som hadde vært på adresser både i Helmer Hansens gate og i Alfheimvegen i løpet av natta. Han har stjålet noe post og snoket i en garasje.

– Posten er tilbakelevert, og det er ikke funnet noe mer tjuvgods på han, opplyser politiet.

Mannen ble bortvist og sak blir opprettet.

Helt på det jevne

På Twitter ser det ut som at det har vært en veldig travel natt for politiet med brent nattmat, ungdomsfester, slåsskamper, post-tyv og fulle folk.

Operasjonsleder Nilsen, kan fortelle at natta verken har vært travel eller rolig, men helt på det jevne.

– I helgene er ofte de vi har med å gjøre beruset, og sånn har det vært siden tidenes morgen og sånn vil det nok fortsette å være. Hjemme-alene-fester som går skeis og brent nattmat er en klassiker. Og stjeling av post var vanligere før, men det skjer fortsatt, sier Nilsen.

6.470 personer har blitt anmeldt for ruskjøring så langt i år

UP-SJEF: Sjef i Utrykningspolitiet, Steven Hasseldal.  Foto: Presse

Til nå i år har 6.470 personer blitt anmeldt for ruskjøring. Det ligger an til å bli det verste ruskjøringsåret siden 2002.

Dette skriver MA – rusfri trafikk i en pressemelding.

– Siden 2018 har 60 mennesker mistet livet på norske veier grunnet ruskjøring. Funn fra tidligere veikantundersøkelser viser at det hver dag kjøres rundt 14.000 kjøreturer med en alkoholpromille over 0,2. Det tilsvarer 27 anmeldte førere hver dag. Potensielt kan du ta livet av helt uskyldige mennesker, sier generalsekretær i MA – Rusfri Trafikk, Elisabeth Fjellvang Kristoffersen.

GENERALSEKRETÆR: Generalsekretær i MA – Rusfri Trafikk, Elisabeth Fjellvang Kristoffersen.  Foto: Presse

Per 15. september har 5.394 fører mistet lappen for fartsovertredelse – det er også skyhøyt.

– Høy fart og ruspåvirket kjøring er de to hovedårsakene til at trafikanter blir hardt skadd eller drept i trafikken. Av de 108 som mistet livet på norske veier i 2019, var andelen ulykker som involverte høy fart 40 prosent, mens rus utgjorde 20 prosent av andelen, kommenterer sjef i Utrykningspolitiet, Steven Hasseldal.

Hassedal tror ikke folk innser hvor alvorlig det er å kjøre for fort.

– Du flørter med døden og utsetter deg selv og andre for livsfare. Trafikantene er rett og slett nødt til å tenke mer over egen adferd i trafikken, sier han.


Hurtigruten kutter ytterligere langs kysten – kun to skip skal være i drift

Hurtigruten kutter ned fra fem til to skip langs norskekysten, det melder NRK.

– Dessverre betyr dette at flere kolleger enn vi hadde håpet på ikke kan være i jobb i høst, sier pressesjef i Hurtigruten til NRK.

Hurtigrutens opprinnelige mål av at alle 11 skip skulle være i trafikk innen slutten av september. De vil i første omgang drive kystruten mellom Bergen og Kirkenes med kun to skip, i dag er det fem skip i trafikk. Skipene som fortsatt vil gå er MS «Kong Harald» og MS «Polarlys»

Mann tiltalt for å ha kjørt i 145 km/t i 80-sone

En mann i 40-årene er tiltalt for å ha kjørt i 154,2 km/t i 80-sona på E8 i Tromsø. Hendelsen skal ha funnet sted like etter midnatt i juni i år.

Mannen er også tiltalt for å ha kjørt uten gyldig førerkort fem dager etter at han kjørte for fort på E8. Hendelsen fant sted i Kåfjord, også denne gangen på nattetid.

Vil bryte med Fiskarlaget

Fiskarlaget Nord vil ut av Norges Fiskarlag. Årsaken er misnøye med politikken til Fiskarlaget og en følelse av å måtte konkurrere internt med Fiskarlagets politikk. Konkret handler det om Fiskarlaget Nords arbeid for å sikre best mulig vilkår for kystfiskerne, mens de samtidig oppfatter at Norges Fiskarlag i større grad snakker den havgående fiskeflåtens sak.

Forslaget om å bryte med Fiskarlaget skal avgjøres på årsmøtet i Tromsø fredag ettermiddag, men om det får flertall vil et brudd ikke være effektuert før etter en tre år lang oppsigelsestid.

– Årsmøtet mener Fiskarlaget Nords posisjon og organisasjonsmessige forutsetninger må endres dersom laget skal kunne bestå eller utvikle seg som organisasjonsalternativ for kystfiskere, heter det i forslaget som skal opp til avstemming.

Politiansatt i Tromsø koronasmittet

Troms politidistrikt opplyser i en pressemelding at en av deres ansatte i Tromsø er smittet av Covid-19, og at smittesporingen nå pågår i regi av Tromsø kommunes smittesporingsteam.

Smittetilfellet er det første i sitt slag i Troms politidistrikt.

Ifølge pressemeldingen forelå prøvesvaret torsdag kveld.

– Vedkommende har vært i karantene siden mandag ettermiddag, og har ikke vært i aktiv tjeneste i forkant av mandag 14. september, heter det fra Troms politidistrikt.

Etter at smitten ble påvist har politiet hatt tett dialog med Tromsø kommune, og de har dessuten valgt å orientere Nord-Troms tingrett om situasjonen.

Flere Tromsø-forfattere til ny litteraturfestival i Harstad

NOMINERT TIL BRAGEPRISEN: Forfatter Mari Andreassen ble nominert til Brageprisen for novellesamlingen «Hvor lenge varer vi».  Foto: Ronald Johansen

I november arrangeres Ordkalotten i Tromsø, men først skal Nordnorsk Litteratur gå av stabelen i Harstad.

Den nye litteraturfestivalen starter torsdag 17. september og strekker seg over tre dager.

Fra Tromsø kommer blant andre forfatter Sigrid Agnethe Hansen som i år debuterte med ungdomsroman «Ser du dette?». Hansen skal delta i arrangementet «Sånn skriver du en bok».

Asbjørn Jaklin skal holde foredrag om Krigen i Narvik på Harstad Kulturhus fredag formiddag.

Senere på kvelden deltar romanforfatter, og Ordkalotten-sjef, Ingvild Solstad-Nøis på et kveldsarrangement med opplesing.

Lørdag skal forfatter og Bragepris-nominerte Mari Andreassen delta i forfattersamtale.

Seilbåt drev mot land ved Fagereng

iTromsø har vært i kontakt med eier av seilbåten, som sier at båten nå er fjernet, på vei til en annen havn, og at situasjonen er under kontroll. Politiet bekrefter kontakt med båteier, og at båten er fjernet, overfor iTromsø.

Det er snakk om en seilbåt med treskrog, opplyser politiets operasjonsleder Beate Helberg – som ønsker tips fra publikum i saken.

– Vi har varslet Kystverket og brannvesenet om saken, sier Helberg.

Mann i 20-årene anholdt i Breivika: – Kjøringa antydet at han ikke var edru

I de tidlige nattetimer torsdag fikk Tromsø-politiet tips fra publikum i Breivika, om at en tilsynelatende beruset mann satte seg inn i en bil og kjørte av sted.

– Patruljene fikk en observasjon på bilen, og den merkelige kjøringa antydet at han ikke var edru. Patruljen så indikasjoner på at den nevnte sjåføren var beruset, og han ble fremstilt for legevakt for testing, sier politiets operasjonsleder Beate Helberg.

Mannen, som er i 20-årene, har fått førerkortet beslaglagt, og politiet oppretter sak på forholdet.

Norge gir 3,4 millioner til FN-prosjekt mot fiskerikriminalitet

Det er estimert at så mye som 31 prosent av de globale fangstene av fisk kommer fra ulovlig fiske. Norge har bevilget 3,4 millioner kroner til FNs utviklingsprogram Blue Resilience, for å styrke kampen mot fiskerikriminalitet.

– Jeg er stolt over at Norge nå inngår dette FN- samarbeidet, og jeg har store forventninger til resultatene, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen, i en pressemelding.

Fiskerikriminalitet er ofte knyttet til forskjellige former for kriminalitet som for eksempel økonomisk kriminalitet, moderne slaveri, toll og skatte bedrageri og hvitvasking av penger.

– Vi, som myndigheter, må bli bedre på samarbeid både på tvers av landegrenser og fagområder.

Utviklingsland mister store ressurser og potensielle inntekter som følge av fiskerikriminalitet.

– Kystbefolkninger med få andre alternative levebrød enn fiskeri er i større grad utsatt for rekruttering fra kriminelle nettverk. Moderne slaveri forekommer i de fleste sektorer, også fiskerisektoren, sier utviklingsminister Dag-Inge Ulstein i pressemeldingen.

Store køer i Tromsø: Alle tunnelene er stengt, men brua er nå åpen for trafikk

– Alle tunnelene er stengte og de driver og arbeider på brua. Køen mot brua på Stakkevollveien går forbi brannstasjonen, sier Stig Vollstad.

Han har akkurat kommet seg løs fra trafikkorka, og er godt på vei hjem til Kroken.

– Jeg brukte tre kvarter på å komme meg fra flyplassen og hit hvor jeg er nå, snart i Kroken, forteller Vollstad.

Statens vegvesen sine nettsider kan bekrefte at alle tunnelene er planlagt stengte og at det er redusert framkommelighet på Tromsøbrua på grunn av vedlikeholdsarbeid.

Klokka 23:25 kan trafikkoperatør i Statens vegvesen, Kristin Storrø, opplyse om at arbeidet på Tromsøbrua er avbrutt på grunn av de store trafikale problemene som oppstod.

– Skyldes dette dårlig planlegging?

– Det har vært litt dårlig kommunikasjon internt. Da vi så hvor stor jobben var og hvor store trafikale problemer som oppsto, avslutta vi jobben. Så vi håper at trafikken snart vil gå som vanlig igjen, sier Storrø.

KSAT har inngått avtale med NTNU: Skal bistå i å oppdage giftige alger

AVTALE: KSATs bakkestasjon på Svalbard skal levere tjenester til NTNU-prosjektet HYPSO-1.  Foto: KSAT

Kongsberg Satellite Services (KSAT) har inngått en kontrakt med NTNU hvor de skal levere bakkestasjonstjenester fra Svalbard til HYPSO-1, et småsattelittprosjekt som har som mål å oppdage og varsle om giftige alger.

– Vi er svært glade for å få tilgang til KSAT sine bakkestasjoner på både Svalbard og andre steder. HYPSO-1 skal inngå i et overvåkningssystem der vi vil operere både droner og overflatefartøy i så nær sanntid som mulig, og da er det avgjørende viktig å få data fra så mange satellittpasseringer som mulig. For NTNU er dette et viktig strategisk samarbeid med den romrelaterte industrien som vil komme både studenter og forskere til gode, sier Egil Eide, førsteamanuensis ved Institutt for elektroniske systemer ved NTNU i en pressemelding.

Gjennom stasjonen på Svalbard vil KSAT sikre at dataene hentes raskt ned fra satellitten og gjøres tilgjengelig for forskerne ved universitetet.

– Det er viktig for oss å kunne bidra til at de som ønsker å fordype seg videre i satellitt-verdenen får mulighet til det på det største tekniske universitetet i Norge, sier Kristian Jenssen, leder for KSATlite, en avdeling på KSAT som leverer bakkenettverkstjenester.

Et av målene med HYPSO-prosjektet er å kunne oppdage og varsle oppdrettsanlegg om at giftige alger er på vei. På den måten kan man unngå massedød av oppdrettsfisk som følge av algeoppblomstring.

– Vi synes det er spennende er med nye sensorer som kan brukes i fremtidige systemer for algevarsling og annen kystovervåkning som kan bidra til mer kunnskap og fremme havnæringer, sier Jenssen i pressemeldingen.

Koronakrisen kan gi deg restskatt

SKATT: Hjemmekontor kan påvirke skatten.  Foto: Skatteetaten

Mange har fått en annerledes arbeidshverdag på grunn av koronakrisen. Det kan få konsekvenser for skattetrekket.

Koronakrisen har nemlig ført til at flere har måtte hatt hjemmekontor, som kan føre til at reisefradraget faller helt eller delvis bort.

– Det er derfor viktig å sjekke hvor stort reisefradraget faktisk blir for 2020, og på dette grunnlaget vurdere om det er behov for å justere skattetrekket, sier Marta Johanne Gjengedal, divisjonsdirektør i Skatteetaten i en pressemelding.

I noen tilfeller kan man ha rett til fradrag for kostnader til hjemmekontor, men er man vanlig ansatt vil slike fradrag inngå i minstefradraget.

– Det ikke fradrag for kostnader til hjemmekontor i tillegg til minstefradraget. For 2020 utgjør minstefradraget maksimalt 104 450 kroner, og det er sjelden at faktiske kostnader knyttet til arbeid overstiger minstefradraget, sier Gjengedal.

Har man vært permittert i løpet av året kan man få en lavere samlet inntekt en hva som er lagt til grunn ved beregningen av skattekortet. Det kan bety at man trekkes mer i skatt enn nødvendig.

– Vi bør alle ha et forhold til den skatten vi betaler, og det vil uansett være lurt å gjøre en sjekk av skattekortet, sier Gjengedal i pressemeldingen.

Tromsøysundtunnelen er avstengt

Løpet mot byen er stengt på grunn av stanset kjøretøy. Det melder Vegtrafikksentralen klokken 10.22 torsdag formiddag.

– Vi er på tur til stedet. Det er snakk om en trafikal stans, er det eneste informasjonen vi har nå, sier politiets operasjonsleder Lennart Steffensen.

OPPDATERT: Klokken 11.25 melder Statens Vegvesen at tunnelen er åpen igjen.

Bilist bøtelagt ved barneskole

Politiet har hatt skilt-kontroll ved Mortensnes skole torsdag morgen. Det resulterte i ett forenklet forelegg for brudd på vikeplikten, melder Troms politidistrikt på Twitter.

Sparebank1 Nord-Norge stenger halvparten av sine kontorer

Endret kundeadferd, tøff priskonkurranse og forventet demografisk utvikling. Det er SpareBank 1 Nord-Norges forklaring på at de stenger 16 av 31 bankkontorer, i en pressemelding sendt ut torsdag morgen.

– De siste årene har digitaliseringen virkelig skutt fart. Under koronakrisen har kundene våre vist at de både er, og foretrekker å være, digitale. Også i møte med rådgiverne. Et tradisjonelt bankkontor innbyr til at kunder kan komme inn dørene og få løst et problem. Svært få kunder gjør nettopp det i 2020 – de løser oppgaven selv i mobilbanken, i nettbanken, eller i samtaler med våre rådgivere, uttaler konsernsjef Liv Ulriksen i pressemeldingen.

Konsernet stenger nå 16 mindre bankkontor, mens 15 kontorer beholdes og gis nytt og utvidet innhold. Konsernsjefen sier dette om kontorene som består:

– Vi vil vektlegge å tilby hele vår produktbredde ved hvert kontor – herunder eiendomsmegling, leasing og regnskapstjenester. I tillegg til rådgivning og veiledning på flere plattformer vil vi også bruke lokalene til aktiviteter som seminarer, forelesninger og kurs.

Til E24 opplyser banken at 35 ansatte blir berørt av nedleggelsene.

Disse bankkontorene stenges:

 • Meløy
 • Rognan
 • Leinesfjord
 • Stokmarknes
 • Myre
 • Andenes
 • Storsteinnes
 • Målselv
 • Lyngseidet
 • Skjervøy
 • Karasjok
 • Tana
 • Vardø
 • Båtsfjord
 • Honningsvåg
 • Svalbard

Slik blir SpareBank 1 Nord-Norges kontorstruktur etter endringen:

 • Kirkenes

 • Vadsø
 • Hammerfest
 • Alta
 • Lakselv
 • Storslett
 • Tromsø
 • Finnsnes
 • Harstad
 • Narvik
 • Sortland
 • Svolvær
 • Leknes
 • Bodø
 • Fauske

52 år gammel mann pågrepet for ruskjøring

En 52 år gammel mann ble onsdag ettermiddag pågrepet av politiet for ruspåvirket kjøring på Tromsøya, det melder Troms politidistrikt på Twitter.

Mannen er sendt på legevakta.

Navn frigjort etter sparkesykkel-ulykken

Det var 49 år gamle Torgrim Johansen som omkom etter sparkesykkel-ulykken i Finnfjordbotn 8. september. Det opplyser politiet onsdag.

Navnet er offentliggjort i samråd med de pårørende.

Johansen døde ved UNN 11. september på grunn av skadene han pådro seg i ulykken.


Mann døde etter sparkesykkelulykke i Senja

Mannen i 40-årene som natt til tirsdag ble funnet bevisstløs etter en ulykke med sparkesykkel i Finnsnes, er død, opplyser Universitetssykehuset Nord-Norge.

(NTB) NTB

Fiskegigant ønsker landbase i Tromsø

OMRÅDE: SalMar ønsker seg en permanent landbase i Tromsø. Illustrasjonsbilde fra et oppdrettsanlegg i Frohavet på Trøndelagskysten.  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Lakseoppdrettsselskapet SalMar ønsker et fast område på land i Tromsø. Det kommer fram i et brev til kommunen hvor de spør om nettopp dette.

Selskapet har allerede lokaliteter i Småvær og Finnvik. Disse driftes fra lånte arealer i Kvaløyvågen.

«For å optimalisere egen drift, ønsker vi å etablere en permanent landbase, som vi selv eier. I den forbindelse ønsker vi et møte med Tromsø kommune for å få informasjon om ulike områder som er avsatt til næringsformål, og som kan være egnet. Dersom det per i dag ikke er regulert område til slikt formål, ønsker vi en dialog om hvilke områder som kan reguleres til formålet», heter det i brevet.

41 vektere tas ut i streik i Tromsø

Etter å ha jobbet mot en løsning flere timer på overtid, ble det brudd i forhandlingene mellom NHO Service og Handel, Parat og Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF).

NAF tar ut 420 vektere, mens Parat tar ut 383 vektere. 41 av disse tas ut i Tromsø. Til sammen tas 803 vektere ut i streik fra og med klokken 12.00 onsdag.

Parat opplyser på sine nettsider at 39 vektere tas ut i Tromsø, 34 fra Avarn Security, og fem fra Securitas.

Forbundsleder i NAF, Anita Johansen, opplyser til iTromsø at to vektere tas ut i Tromsø, begge fra Avarn Security.

Disse mister strømmen onsdag

  Foto: Jon Terje Eiterå

Troms Kraft Nett opplyser om at de kommer til å arbeide på strømnettet onsdag. I den anledning kommer husstander på Ringvassøya til å miste strømmen i en periode.

Følgende steder mister strømmen:

Fra kl. 09.00 – 11.30: Kårvik

Fra kl. 13.30 – 15.30: Røynes

Sammenstøt mellom syklist og bil i sentrum

En syklist og en bil hadde tirsdag ettermiddag et sammenstøt i Grønnegata.

Bilen fikk en bulk og syklisten fikk et kutt i hodet, det skriver Troms politidistrikt på Twitter.

Syklisten er tatt med til legevakta for sjekk.

– Vitner opplyser at syklisten brøt vikeplikten med at han kom syklende gjennom krysset, og traff bilen.

Politiet oppretter sak.

Disse kommer inn i de tidligere lokalene til Sparebanken

INTERNT BYTTE: Boots Apotek flytter fra sine lokaler til der Sparebanken Nord-Norge holdt til før.  Foto: Ronald Johansen

I en lengre periode har lokalene hvor Sparebanken Nord-Norge holdt til på Jekta stått tomme. Nå skal lokalene fylles igjen.

I slutten av oktober kommer nemlig Boots Apotek inn i lokalene. Apoteket kommer til å flytte fra de lokalene de opprinnelig har på Jekta.

– Der er ikke noen annen grunn enn at vi ønsker å relokalisere og komme nærmere legekontoret på senteret, forteller Øyvind Haagensen, butikksjef på Boots Apotek, om bytte av lokale.

Senterleder Laila Myrvang.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Ifølge senterleder på Jekta, Laila Myrvang, er en ny butikk i lokalene som apoteket er i nå klare, men holder likevel kortene tett til brystet.

– Det kommer en ny leietaker inn i de lokalene Boots er i nå, men vi ønsker ikke å offentliggjøre det ennå, sier Myrvang til iTromsø.

Hun blir sjef for AT Plan & Arkitektur

SJEF: Sissel Engblom blir ny administrerende direktør for AT Plan & Arkitektur.  Foto: Presse

AT Plan & Arkitektur har ansatt Sissel Engblom som ny administrerende direktør. Engblom erstatter Mette Hoel som trer over i stillingen som HR/Administrasjonssjef.

– Jeg ser fram til å jobbe med og videreutvikle AT Plan & Arkitektur sitt høyt kvalifiserte team innenfor arkitekturfaget. Etter mange år med erfaringer fra Sverige og Danmark passer selskapets norske profil, sømløse kompetanse og sammensetning i prosjektene, veldig godt. Vi skal utvikle Norges ryggrad med selskapets unike stedsforståelse i hele landet, sier Engblom i en pressemelding.

Den nye direktøren er utdannet sivilarkitekt, og har vært yrkesaktiv arkitekt i piloter for bærekraftig byutvikling i Norge, Sverige og Danmark, med spesialfelt innenfor urban transport-, bolig- og tidligfase utvikling.

– Vi er svært fornøyd med å få Sissel med på laget. Sissel har en unik bakgrunn og kompetanse som passer utmerket for vår strategiske retning om å videreutvikle vårt selskap både i sør og i nord, sier Kjell-Are Vassmyr, styreleder i AT Plan & Arkitektur, i pressemeldingen.

Brann i grillbu ved barnehage

Nødetatene er på vei til Tromsdalen, der det har kommet melding om brann i en grillbu ved Tromsdalen barnehage, det meldte Troms politidistrikt på Twitter like etter klokken 18.30.

Klokken 18.44 melder de at brannen er slukket, og at det ikke er fare for spredning. Ingen skal ha kommet til skade i brannen.

– Uavklart brannårsak per nå. Politiet oppretter sak på forholdet, skriver de på Twitter.

Like etter klokken 19.10 melder politiet på Twitter at brannen trolig er påsatt.

– Brannen er antakelig påsatt. Vi ønsker å komme i kontakt med personer som kan ha opplysninger.

Rykker ut til utforkjøring i Movika

Klokken 07.07 opplyste politiet om at nødetatene rykket ut til en utforkjøring i Movika.

Hendelsen skal ha skjedd på Tønsvikvegen like nedenfor Storslettvegen.

«Et enslig kjøretøy har kjørt av vegen, så langt ikke informasjon om personskade», skrev politiet på Twitter.

– Det skal dreie seg om en personbil. Ut fra det melder har sett så skal det ha vært en kvinne i bilen, forteller Beate Helberg, operasjonsleder i politiet.

Klokken 07.45 kunne Helberg melde om at de hadde fått forklaring på hendelsesforløpet.

– Det var en ung kvinne som var fører av bilen. Hun måtte vike for motgående trafikk. Det hadde blitt trangt på veien og hun hadde kjørt i grøfta. Kvinnen er fysisk uskadd, og ifølge patruljen på stedet så bilen fin ut annet enn at den må taues opp på vegen. Trafikken flyter som normalt, sier operasjonslederen.

Anmeldt etter trafikkontroll

Politiet opplyser om at en mann i 20-årene har blitt anmeldt etter å ha blitt stoppet i en trafikkontroll søndag kveld.

Mannen anmeldes fordi han ikke hadde gyldig førerkort.

Ordkalotten dropper poesislam fra festivalen

POESISLAM: Her er seks deltakere fra en tidligere poesislam under Ordkalotten.  Foto: Mats Gangvik

Inntil videre er det kun tillatt å samle maks 200 personer på offentlige arrangementer. Litteraturfestivalen Ordkalotten var lenge usikre på om de skulle avlyse årets festival i november, men i forrige uke bestemte de seg for å gå videre med planene.

Det blir imidlertid en redusert festival. Arrangementet reduseres til to dager (5.-6. november) og poesislammen er avlyst.

Poesislam beskrives som «et bikkjeslagsmål med ord». Hver deltaker stiller med tre tekster som skal fremføres fra scenen og en jury avgjør hvem som vinner.Novellecup: Få skrivetips fra Tromsø-forfatter som ble nominert til Bragepris for sine noveller

Mari Andreassen fikk mange gode omtaler for novellesamlingen «Hvor lenge varer vi». Her deler hun lese- og skrivetips til deg som vil levere ditt bidrag til Novellecup.


– Slammen er avhengig av god stemning med mye folk hvor juryen sitter tett på hverandre. Det er et ganske folksomt og ståkete arrangement og må derfor avlyses, sier festivalsjef Ingvild Solstad-Nøis.

Festivalen vil kun selge 100 billetter til hver av kveldene ettersom Storgata Camping har satt tak på 150 personer inkludert ansatte og frivillige.

De utenlandske forfatterne som var invitert kommer ikke likevel, men siden norske forfattere heller ikke reiser noe særlig så har Ordkalotten klart å få navn som Vigdis Hjort, Zeshan Shakar, Maria Kjos Fonn og Roy Jakobsen til Tromsø.