ENGLAND/TROMSØ: 11. november er stjernekomikeren Jon Richardson først ute til å entre scenen på The Edge. Komikerkollegaene følger etter. Alan Carr går på scenen 19. mars, og Dara Ó Brian 27. april.

Billettsalget har sammenlagt vært forrykende, og det et er tydelig at alle vil ha en del av den britiske humoren.

– I det siste har stand up tatt Norge med storm, hvorfor tror du dette er en sjanger som folk har fått opp øynene for?

– Det er nok fordi den samhandler med publikummet. Å være i et rom med mange folk er for meg veldig positivt fordi da kan jeg snakke om alt som jeg føler er galt med verden, sier Richardson til iTromsø.

Britisk humor

I hjemlandet sitt er Richardson et stort navn. Utenom å være en meget etterspurt TV- og radiovert har han opptrådt for BBC One «Live At The Apollo» og «Michael McIntyre Comedy Roadshow». Han har gjort flere live stand ups og ble nominert til «British Comedy Award» i 2013. Han har også gjort seg godt bemerket gjennom det britiske panelshowet «8 out of 10 cats».

– Hva er egentlig greia med nordmenn og britisk humor?

– Jeg er ikke helt sikker. Vi briter er flinke til å vende noe som naturlig nok kanskje ikke er morsomt til noe som er morsomt. Kanskje det lyser opp hverdagen til nordmenn som stort sett bor i et kaldt og mørkt land store deler av året, spør Richardson.

– England stiller jo også med mange gode stand up-komikere på både tv og radio. Noe må vi jo være gode på.

Vil få råd

Dette blir første gang at stjernekomikeren setter sine føtter på norsk jord. Overfor iTromsø røper han at kona, som blir med på lasset, har helt spesielle planer overfor turen til Ishavsbyen.

– Vi ble jo gift i år og selv om vi allerede har vært på en liten bryllupsferie så vil vi tilbringe en ekstra en i byen deres. Hun er også min støttespiller når det kommer til showene jeg lager og vi jobber mye sammen. Jeg har hørt så mye om nordlyset og naturen, og jeg tror også Tromsø byr på mer stjerner på himmelen enn hva man kan se i London, sier Richardson.

– Hvilke forventninger har du til nordmenn da?

– Jeg håper de er pratsomme, og at de ikke lar meg sitte alene i en krok på puben. Jeg vil jo få tips til steder jeg bør dra til og ting jeg bør oppleve i Tromsø. Nordmenn er vel forresten ikke hårsåre? spør komikeren iTromsøs journalist.

– For jeg kommer til å være ganske direkte når jeg først står på scenen. Jeg håper de tar humoren min.

Alt som irriterer

Fra scenen lover han å servere vitser om byen vår og ting han har opplevd under besøket sitt.

– Du har selv beskrevet at du er en einstøing og misantrop, men at du er fast bestemt på å bli et bedre og mer omgjengelig menneske. Har dette skjedd?

– Jeg vet ikke om jeg har klart det, men jeg har nok blitt noe mer avslappet siden jeg ble gift. Derimot irriterer jeg meg fortsatt over folk og at de ofte strekker seg langt for å gjøre andre glade. Hva er greia med det? Heldigvis drar jeg vitsene på bekostning av meg selv, og ikke andre, sier Richardson.

Klar med nye planer

Komikeren innrømmer at han ikke tenker å gå nye veier når det kommer til humoren hans. Nettopp fordi han daglig irriterer seg over nye ting han må få utløp for fra scenen. Til iTromsø forteller han om nye planer som han har i ermet.

– Jeg lager nytt materiale til stand up også prøver jeg meg som skuespiller om dagen. Akkurat nå jobber jeg med en ny humorserie om fyllehistorier som er dødsmorsomt.