Tyven og hans medsammensvorne hadde tidligere i uken brutt seg inn hos Ludvigsen og stjålet blant annet hans kones håndveske fra rommet der ekteparet lå og sov. I vesken hennes lå det bankkort som de to skurkene tok seg en bytur med dagen derpå.

«En følelse»

Der shoppet de villig vekk inntil de kom til Astri motecenter hvor de ble ekspedert av daglig leder Roald Johnsen.

– Det står ikke til å nekte at jeg får en spesiell følelse for enkelte av dem som handler hos meg, sa Johnsen til «Tromsøs» journalist Trond H. Bendiktsen.

Anmeldt

Da det viste seg at de ikke hadde handlet med eget bankkort gikk Johnsen til politiet. Kortet tilhørte nemlig kona til banksjefen i Sparebanken Nord på Sommarøy. Også kjent som fungerende ordfører Svein Ludvigsen. På vei til politiet traff han tilfeldigvis Ludvigsen som fulgte med.

Etter at de hadde anmeldt forholdet på politistasjonen og utpekt en av de mistenkte i politiets bildearkiv, lot de to likevel ikke saken ligge. De tok seg like gjerne en privat etterforskningsrunde.

Fikk hjelp

De to detektivene fant de shoppeglade innbruddstyvene i Veita-senteret. I et forsøk på å komme seg unna slo tyvene med handleposene og løp så fort de kunne fra stedet.

Det viste seg ikke å være fort nok, i hvert fall for den ene.

– Jeg løp etter han nordover Storgata og nådde han ved Frelsesarmeen. Roald kom til og hjalp meg med å holde han, mens en tredje person ringte til politiet, forklarer Ludvigsen.

Vurdere kundeforhold

Til tross for at mannen forsøkte å stikke av flere ganger, holdt de to ham på plass inntil politiet kom til stedet etter en kort stund. Ludvigsen fikk seg også et spark i magen som førte til at han var uvel resten av den ettermiddagen.

Men hvordan kunne det ha seg at de to kunne handle fritt med hans kones bankkort som de åpenbart visste koden til?

– Det er en annen historie. Man skal ikke oppbevare koden sammen med kortet, og det vil selvfølgelig bli tatt kontakt med kunden. Hennes kundeforhold må nok vurderes på nytt, og dette er en jobb for banksjefen personlig!