Øystein Grimstad, Elin Ekornes og Kjersti Danielsen fra UNN starter privat hudklinikk i Tromsø. Den nye klinikken åpner på Jekta og har fått navnet Nordnorsk Hudlegesenter.

– Vi er de første i Nord-Norge som etablerer et helprivat hudlegesenter. Andelen slike leger er lav i Nord-Norge, og landsdelen har ikke tidligere hatt et slikt tilbud, forteller Kjersti Danielsen.

Seriøs aktør

Hun forteller at de tilbyr både medisinsk og kosmetisk behandling.

– Vi er en seriøs aktør som ønsker å gi et tilbud innenfor både generell og kosmetisk dermatologi. Vi vil i hovedsak behandle kviser, hudkreft, psoriasis og lignende, men kan også gi et seriøst tilbud til de som ønsker å pynte på utseende utenom invasiv kirurgi. Dette er behandlinger som det er viktig at utføres av seriøse aktører med ordentlig kompetanse.

Som en helprivat klinikk innebærer det at kundene må betale alt fra egen lomme.

– Ja, det blir litt dyrere for folk å komme hit til oss, men det er vi helt åpne på. Vi tilbyr kort ventetid og setter av god tid til pasientene, og de får en god utredning og behandling. De aller fleste som kommer til oss vil nok komme på grunn av en generell hudlidelse, slik som kviser, kvisearr, utslett eller en føflekk du lurer på, sier Danielsen.

Kortere ventelister

– Er det etterspørsel etter en slik klinikk i Tromsø?

– Med de ventelistene som er i det offentlige, tror jeg det er mange som vil betale for å bli sett på tidligere.

Hvis alt går etter planen, åpner klinikken på Jekta Storsenter i midten av januar. Lokalene inneholder blant annet fire ulike behandlingsrom og venteromsfasiliteter.

– Noe av grunnen til at vi vil etablere oss på Jekta, er fordi vi får nye, fine lokaler som er spesialtilpasset til oss og det er god tilgang på parkering, forklarer Danielsen.

– Hvorfor gå fra en jobb i det offentlige for å satse privat?

– Det er litt skummelt, men vi håper og tror at Nord-Norge ikke er så annerledes enn resten av landet. I Oslo er det veldig mange private tilbud med stor pågang, og vi tenker at nordlendinger ikke er så annerledes og at de vil gripe mulighetene vi tilbyr.

Egen helseetasje

Senterleder Laila Myrvang gleder seg til hudklinikken åpner i midten av januar.

– At Nordnorsk Hudlegesenter åpner på Jekta er et veldig godt tilskudd til senteret. Dette finnes ikke i byen fra før av, og vi gleder oss til å kunne tilby det. Klinikken skal ha lokaler i tredje etasje, like ved Langnes legesenter og Tromsø Kiropraktorsenter. Det blir rett og slett en helseetasje på tredje plan, sier Myrvang.

Klinikken skal ledes av tre hudleger og to hudsykepleiere.

– Alle de fem kommer fra UNN.

Flere nyåpninger

I løpet av høsten har flere nye butikker åpnet på Jekta. Blant dem er Savour Foodcourt og Musikkverden, og i slutten av måneden åpner også Jungle Bubble Tea.

– Det har skjedd mye den siste tiden, sier Myrvang fornøyd.

I denne saken ble Nordnorsk Hudlegesenter først omtalt som den eneste private hudklinikken i Tromsø. Det medfører ikke riktighet.  I Tromsø ligger også den helprivate hudklinikken «Hudlegekontoret Akutten». iTromsø beklager feilen.