(Denne saken er opprinnelig publisert som en pluss-sak på itromso.no. Lurer du på hvordan du får tilgang til pluss-saker? Det gjør du her.)

Per «Pelle» Martin Saur, styremedlem ved Blå Rock, og med lang fartstid på huset har spesielt en historie fortsatt friskt i minnet.

– Det var en kveld i 1990 hvor jeg var alene på vakt. Det var over stengetid og en gjeng nektet å gå, derfor bestemte jeg meg for å helle noen korker med salmiakk i ventilasjonsanlegget vårt. Da fikk de fort fart på beina sine og sprang ut av dørene med tårer i øyna sine, sier Saur til iTromsø.

Ørjan Holstad, som var med på oppstarten av Blå Rock forteller at dette er en historie som er blitt en gjenganger på huset.

– Siden episoden skjedde ble lokalene stengt i to til tre dager etterpå, sier han.

Ble lurt

Geir Tore Hansen Norbye, daglig leder for Blå Rock, forteller at det er alltid noen «klassikere» som går igjen på huset. Spesielt fra slutten av 90-tallet, rundt år 2000 og frem til i dag.

– Vi hadde noen medsammensvorende på den tids kafé «La Mirage» hvor vi gjerne sendte nyansatte til på oppdrag med en jekketralle. Vi ba de nemlig om å låne tusenliters fat med Mack-øl, og fikk Mirage til å si at de var tomme for det. Derfor endte jentene opp på en ferd rundt om i byen med tralla på slep for å spørre om noe som de aldri kom til å få tak i. Vi spurte også om de kunne finne miksehansker til å mikse drinker med, og her har flere gått fem på og blitt lurt trill rundt, sier Norbye.

– Men det var jo bare litt uskyldig morro da.

Nektet å sette seg

Han husker spesielt en opplevelse til.

– Vi hadde et finsk band «The Flaming Sideburns» som «The Monosapians» varmet opp for. Det var en søndag på starten av 2000-tallet og smekke fullt her. Under konserten ba vokalisten publikum om å sette seg ned. Det gjorde alle unntatt en mann, en skikkelig bamse av en kar, det gikk nemlig utover integriteten hans å gjøre det, og derfor tok han armene i kors og blånekta. Konserten ble fullført, men en dag litt senere kom han tilbake sammen med ei venninne fra samme konsert for å spise hamburger. Da servitøren spurte hvor han ville sitte hen, sa bare venninne «Æ trur han foretrekke å stå».

– Det var veldig artig, og da fikk mannen virkelig igjen, sier Norbye.