Mobilbilder til topps i fotokonkurranse

Veronica Klingan følte hun fikk fram det mest sjarmerende med Ishavsbyen da hun skulle fremstille «sitt Tromsø» i tre bilder tatt med mobiltelefonen.

fotovinneren: Veronica Klingan overbeviste juryen med sitt bidrag til konkurransen «Mitt Tromsø».  Foto: Privat

pluss

"Denne saken er opprinnelig publisert som en pluss-sak på itromso.no. Lurer du på hvordan du får tilgang til pluss-saker? Det gjør du her."

Til Tromsøs Fotoklubb sin fotokonkurranse «Mitt Tromsø» var det spesielt tre stykker som skilte seg ut fra mengden, og som stakk av med seieren for sine tre bilder. Til slutt var det Veronica Klingan som trakk det lengste strået.

Juryen begrunner seieren med at det hele var godt gjennomført.

– Dette er en herlig serie av gamle bygårder i sentrum. Vi kan nesten føle på kroppen all «snøkovet» som herjer. Dette er en gjennomtenkt og teknisk godt utført bildeserie, og det var et helt riktig valg at vedkommende gikk for svart-hvitt, i stedet for farger, sier juryformann, Ronald Johansen.

Sammen med iTromsøs fotograf Tom Benjaminsen har de sittet i juryen for å velge ut vinnerbildene.

Sjarmert

Fotokonkurransen, som startet opp i september, går over ni runder og avsluttes i mai 2016. Hver måned har et nytt tema. Den som henter flest poeng gjennom konkurransen, kan smykke seg med tittelen «Årets fotograf» i fotoklubben.

I denne runden var meningen å formidle Ishavsbyen i tre bilder. Deltakerne fikk velge fritt hvordan de ville løse oppgaven.

– Hva er bakgrunnen bak bildeserien din?

– Bildene er tatt i skikkelig typisk Tromsø-vær, og jeg har faktisk ikke tatt bildene på samme dag, men faktisk på to forskjellige måneder, både i april og i mars. Alle bildene har jeg tatt med min egen mobil, og redigert dem i svart-hvitt. De er knipset mens folk gjør sine gjøremål i sentrum, sier foto-vinneren, Veronica Klingan, til iTromsø.

– Hvorfor har du valgt å ta bilde nettopp utenfor akkurat disse lokalene?

– Jeg synes disse butikkene og kafeene passer veldig godt inn i sentrumsbildet vårt, og utpeker seg. De har en gammel stil ved seg som jeg liker godt, og som jeg synes er litt sånn typisk Tromsø, sier Klingan.

Nest største

Det er første gangen at hun har vunnet en slik konkurranse, og setter stor pris på å få muligheten til å utfolde sin egen kreativitet.

– Jeg synes det er veldig artig, og selv om jeg ikke er nivå med de flinkeste i fotoklubben, så er det både rom for nybegynnere og profesjonelle, sier Klingan.

I drøye 40 år har Tromsø Fotoklubb vokst seg stor, og derfor blitt én av landets største med sine vel 250 medlemmer.

– Jeg tror nok vi har mange medlemmer fordi forholdene ligger til rette for å ta gode bilder her både av fin natur, nordlys og av midnattssolen. Det er noe spesielt med Tromsø, sier Torbjørn Tiller, styremedlem i fotoklubben.

Spesielt i høst har det vært mange som har meldt seg inn i klubben. Til hver konkurranse er det vel 30 stykker som pleier å delta.

– Jeg tror det rett og slett har blitt en kultur for å ta bilder i Tromsø, og derfor en større interesse for det. I tillegg har vi både hatt flere kurs og andre spennende aktiviteter på programmet som nok har lokket folk, sier Tiller.

Det var Truls Tiller og Alf Martin Sollund som tok andre- og tredjeplassen i fotokonkurransen.