Men i helgen gikk både Bravo og Tromsø Håndballklubbs Jenter 16-lag videre fra den regionale kvaliken og er dermed klar for Bringserien på nyåret.

– Jeg synes helga i Alta var helt fantastisk. Vi spilte virkelig som et lag og alle gjorde en fantastisk jobb, både angrep og spesielt i forsvar, sier Bravo-spiller Sofie Kongsli.

Bravo slo Alta IF 23-14, Bossekop 2 med 30–15 og Bossekop 21–14 i Altahallen.

23. januar starter den første av i alt fire seriehelger (pluss sluttspill) i den nasjonale Bringserien. Svolvær er det tredje laget fra nord som er kvalifisert.

– Det er ikke til å legge skjul på at den nasjonale serien kommer til å bli tøff. Vi kommer til å møte noen av landets beste Jenter-16 lag, og det blir en god mulighet til å kjenne på nasjonalt nivå, sier Kongsli.

Og fortsetter:

– Jeg tror vi kan bite godt fra oss om vi spiller på våre styrker. I tillegg tror jeg det kommer til å bli en fantastisk opplevelse og en veldig god læringsarena for oss. Det blir mange gode muligheter til å vise oss fram, og hva vi er lagd av her i nord.

Kvote på tre lag

I THK er man også svært fornøyd. Laget vant 25–11 over Bossekop 2, 20–12 over Bossekop 1 og 22–18 mot Alta IF.

– Vi visste på forhånd at om vi vant kampene våre, så ville vi være blant de tre lagene som når Bringserien fra nord. Og vi vant alle tre. Vi var også relativt nært på guttesiden, der vi ble nummer tre, men det er bare to guttelag som får plass i Bringserien fra nord, forteller trener Einar Sparboe Lysnes.

– Og det er historisk med to Tromsø-lag i Bringserien samme sesong.

– Ja, og det er fint. Riktignok har det i år vært regional kvalik, og dermed har Nord-Norge vært garantert tre jentelag og to guttelag videre. Men at vi har fått en kvote på tre jentelag er ikke urimelig. Det er to-tre lag fra nord som har kommet gjennom nåløyet hvert år, svarer Lysnes.

THK har for øvrig et ganske ungt J16-lag. Fem 16-årsspillere, mens resten er 15-åringer.

Derfor er ikke keeper Pernille Wold Kaspersen altfor optimistisk foran det nasjonale seriespillet.

– Det er utrolig stor nivåforskjell på lagene i sør og i nord. Men forhåpentlig får vi mye læring ut av å stå i hardere kamper. Vi forventer altså ikke mange seiere, men en sluttsesong med utvikling av spillere og laget generelt, sier hun.

Lover godt

Bravos J16-trener Bengt Thoresen konstaterer at rekrutteringen lover godt for damehåndballen i Tromsø.

– Dette er helt klart et pluss, men vi må bli litt enige om hvor det skal være. Det er bra med to gode klubber i byen, men når vi kommer opp på et høyere nivå bør satsingen snevres inn til en klubb, mener Thoresen.

THK J16: Her jubler THK-jentene etter å ha kvalifisert seg til Bringserien. Bak fra venstre: Benedicte Halvorsen, Lisa Stellander, Hedda Gamst, Pernille Wold Kaspersen, Thea Solem, Fanny Isaksen og trener Einar Sparboe Lysnes. Foran fra venstre: Maiken Bjerke, Maja Röst Sjöbäck, Tina Furnes, Bertine Elvegård og Elise Kristine Knudsen.Foto: THK