Dystre tall fra yrkesfagsutdanningene

Halvparten dropper ut

Kun halvparten av yrkesfaglige elever i Troms fullfører påbegynt videregående utdanning. En av årsakene er at det er stor mangel på lærlingplasser. Benjamin Bøgwold (25) måtte vente lenge.

UNG KOMPETANSE: Benjamin Bøgwald (25) er snart ferdig som lærling i IT-bedriften iTet og går rett inn i fast jobb i samme bedrift. Robin Andreassen (24) og Runar Mørkved Torgersen (23) begynte også i iTet som lærlinger i 2010 og 2011, og ble ansatt etter endt læretid av avdelingsdirektør Bjørn Petter Jenssen.  Foto: Ronald Johansen

pluss

Mange av de ansatte hos IT-aktøren iTet startet sin karriere der som lærlinger. Benjamin Bøgwold (25) er snart ferdig med sin lærlingtid, og går ut i fast jobb i samme firma rett etter. Lærlingtida har han imidlertid måttet vente lenge på.