Lange ventelister skaper trøbbel for barnehagene

Lange ventelister på politiattester fører til at barnehageansatte ikke kan starte i jobb. Det setter barnehagene i knipe. Flere mangler både vikarer og fagpersonell.

MÅ TAS TAK I: Byråd for oppvekst, utdanning og idrett, Brage Larsen Sollund (Ap), mener kravet om gyldig politiattester er positivt, men at noe må gjøres for å bedre situasjonen i barnehagene nå opplever på grunn av de lange ventelistene.   Foto: Christer Pedersen

pluss

I en ny forskrift som trådte i kraft 1. desember krever regjeringen at alle som skal jobbe i barnehage må legge fram gyldig politiattest fra dag én. Tidligere har personer som jobber mindre enn 14 dager sluppet å levere politiattest. Nå må derimot alle ansatte og vikarer levere attest før de begynner i jobben.