I flere år har bydrift satt ut «parkering forbudt»-skilt på både Kvaløya og i Tromsdalen for å forhindre parkering i veikant på vinterstid.

Nå tar de i bruk et skilt som er det aller første av sitt slag i Norge.

– Grunnen til at vi setter dem opp er fordi vi driver vintervedlikehold i områdene, sier Sten Jarle Jensen, som er trafikktekniker i Byutvikling.

Bedre for alle

Skiltene ble satt opp torsdag og skal være til hjelp for både myke og harde trafikanter.

– På vinterstid blir veien automatisk smalere ved brøyting. Om folk parkerer i veikantene, blir det vanskelig å komme seg forbi for både biler og myke trafikanter, sier Jensen.

Han forteller at tidligere har Bydrift brukt store ressurser på å ta opp og ned 300 skilt hver høst og vår. Nå vil soneskiltene stå oppe hele året med beskjeden «1. okt. – 1. mai».

– Det er i den perioden man beregner at vinterdriften er aktiv.

Fikk godkjenning

Jensen forteller at dette må være det første skiltet av sitt slag i Norge. For de måtte nemlig søke gjennom Vegdirektoratet for å få sette opp skiltene.

– Det fikk vi gjennomslag for nylig. Jeg har ikke selv sett skiltene, men jeg gleder meg til å se dem, sier Jensen.

Han forteller at skiltene skal gjelde for hele Kvaløysletta og sør til Eidskjosen. Samt Pluto-, Neptun- og Saturnveien i Tromsdalen.

Avventer situasjonen

Direktør i Tromsø Parkering, Tore Paulsen, sier at han er gjort kjent med den nye parkeringssonen.

– Vi har hatt en befaring i området og kommet til at beboerne og andre skal få litt tid på seg før vi begynner å skrive ut forelegg. Bilistene må bli kjent med de nye skiltene, sier Paulsen.