Da morselskapet i Biltrend-kjeden la 5–6 millioner kroner på bordet til eks-eier Leif Arne Martinsen, tok Per Molund til orde for at han nå skulle spare millioner i året ved å sentralisere virksomheten av bilutleie til flyplassområdet. I stedet rullet millionene ut.

Ville kjøpe bygget

– I utgangspunktet ønsket jeg å kjøpe bygget. Men Martinsen insisterte på at kun aksjene i Transportsentrum AS var til salgs. Likevel bestemte Biltrend seg for å kjøpe, sier Per Molund i en kommentar.

Parallelt med det, holdt han igjen drøye én million kroner fordi Martinsen ikke la fram tilfredsstillende regnskap.

«Garderte oss...

– Vi garderte oss i første omgang ved å avvente utbetaling av hele kjøpesummen. Etter hvert dukket det opp flere lik i skapene som i sum utgjorde 3–4 millioner kroner. Det er summer Biltrend AS har dekket. Sånn sett kan du si at vi kjøpte oppblåste verdier, sier Molund.

Det samme inntrykket sitter selskapets prosessfullmektig, advokat Svein Kristian Wickstrøm, med. Han avventer med ytterligere dokumentasjon til rettssaken starter i tingretten senere denne måneden.

Ingen kommentar

Advokat Stig Bjørklund representerer Leif Arne Martinsen. Han sier i en kort kommentar at han ikke har diskutert med sin klient og derfor ikke ønsker å forhåndsprosedere saken i media.

Biltrend AS overtok næringsbygget, som ligger på en leietomt ved flyplassen, i fjor vår. Etter en rask ombygging og tilpassing, flyttet Molund utleiedelen til Langnes.

Uenige om verdien

– Vi trodde rasjonaliseringen av driften umiddelbart skulle gi en økonomisk effekt. I stedet opplevde vi det motsatte – blant annet fordi verdien på varelageret var satt altfor høyt.

– Når vi har valgt å holde igjen siste del av kjøpesummen, er en av grunnene uenighet om verdien av selskapet Transportsentrum AS. Da vi kjøpte, fikk vi ikke det vi var forespeilet. Nå får vi rettens syn på saken. Det tror jeg blir bra, sier Per Molund.