Mange fikk i fjor med seg Hesla sitt engasjement for flyktningene, med sin aksjon ” Et dagsverk for flyktninger” for fastlegene i Tromsø. Aksjonen spredde seg raskt langt utfor Tromsøs grenser og til andre yrkesgrupper.

– Det ble virkelig en feelgood-greie. Det føltes fint å jobbe for noen andre, og for noen som trenger det mer enn meg selv.

Det jeg gjør best

Hesla var frustrert over all utgangen som foregikk i verden, og at hun ikke fikk bidratt.

– Jeg kunne ikke dra ned til Syria eller Hellas. Så jeg tenkte at det må jo være veldig sosioøkonomisk hensiktsmessig hvis jeg kan hjelpe de som trenger det mest, ved å gjøre det jeg best til. Og det er jo jobben min.

Hun forteller at aksjonen bidro til en skikkelig dugnadsånd på kontoret.

– Det ble en fin atmosfære på kontoret, og ga et løft. Vi jobbet sammen og gjorde noe for noen andre.

Helt sykt

Sammenlagt kom alle bidragene på 3,2 millioner kroner. Men det er så mye at Hesla blir usikker på om det kan være sant at det virkelig ble så mye penger.

– Du, jeg må regne på det en gang til å se om virkelig stemmer. 3.2 millioner er jo tallet Jan Egeland brukte når han snakket om aksjonen. Men la meg regne på det en gang til for å være helt sikker.

LES OGSÅ: «Vil du bidra til at flyktninger får opplæring?»

To minutter senere kan hun bekrefte tallet.

– Men det er jo helt sykt. Jeg kan ikke fatte og begripe det. Det var en kjempefin dugnad over hele landet for å få det til, hvor så mange jobbet sammen om en sak, sier hun.

Hør på kongen

Dugnadsånden Hesla snakker om mener hun er litt på hell, et halvt år etterpå.

– Vi må ikke gå tilbake til vår lille boble i vår lille verden og tenke at det ikke hjelper å hjelpe. For det hjelper å hjelpe og å integrere. Vi må gjøre som kongen sa i nyttårstalen, og være snille med dem som kommer. Når vi er sterke har vi også mulighet til å være snill, avslutter hun.

Bildet viser frivillige en av de frivillige fra Norge som har brukt jula til å ta i mot flyktninger som har kommet i land på Lesvos.