Onsdag i forrige uke ble det avholdt visning i en 4-romsleilighet i Idrettsveien i øvre sentrum. Prisantydningen på den 126 kvadratmeter store leiligheten var på 4.690.000 kroner, men under 24 timer etter visningen var den solgt til 5.380.000 kroner. Megler Christoffer Ryan sier han ikke er overrasket over interessen for leiligheten, men sier prisen ble høyere enn forventet.

– Vi traff rett folk, til rett tid. Vi hadde seks–syv par innom på visning og tre av dem så på det som drømmeleiligheten og ble derfor med på en budrunde. Vanligvis trenger man 10–15 interesserte for å få en så drastisk prisøkning, forteller Ryan, som jobber for Eiendomsmegler 1.

Nyoppusset

Han kan fortelle at sentrumsleiligheter ikke nødvendigvis er de mest attraktive, men at denne traff på mange punkter.

– I utgangspunktet ser vi at par med barn ofte ønsker seg bolig i områder som Fagereng og Workinnmarka, på grunn av kveldssol og god beliggenhet. Her har man derimot truffet godt, med attraktive faktorer som god utsikt, garasje og god belysning, sier Ryan.

Leiligheten, som ble bygd i 1924, har også blitt pusset opp ved to anledninger.

– Den ble pusset opp en gang på 80-tallet og i 2012. I tillegg har det vært gjort kontinuerlige oppgraderinger. Selgerne har truffet godt med interiør og hvitevarer, for alle som var på visning falt veldig for leiligheten.

«X-faktor»

I tillegg til dette, er det også gjort småting i forkant av salget. Noe Ryan mener har vært utslagsgivende.

– De har brukt litt tid og penger på små forbedringer, som for eksempel male et ekstra strøk. Det er også gjort en god jobb med fotografering, for å gjøre den så attraktiv som mulig. Slike små forbedringer får man veldig mye igjen for, det blir en slags «x-faktor», forteller megleren, som ser optimistisk på boligåret.

– Det har vært veldig mye trafikk på boligmarkedet i år, jeg mener negativiteten som har vært i media er overdrevet, sier Ryan optimistisk.

LES OGSÅ: Disse 20 boligene gikk for mest i desember