Lånet kom på Henriksen sin lønnskonto før jul i 2007. Når aktoratet summerer kjente transaksjoner, mangler det nesten 2,4 millioner kroner. Det beløpet mener statsadvokaten at 42-åringen har brukt uriktig og at det medførte fare for tap for Handelsbanken.

Henriksen uenig

Den tidligere investoren og eiendomsutvikleren understreket at lånet var en utvidelse av en kreditt han fikk høsten 2006 på 8 millioner kroner. Også den summen ble utbetalt til hans lønnskonto. Årsaken til det var at banken hadde videre fullmakter og større rammer til privatmann Henriksen enn om han skulle lånt via ett eller flere selskap.

- Det innebar at jeg også brukte av kreditten privat. Det var helt naturlig fordi pengene sto på min private konto, understreket tiltalte samtidig som han stilte seg uenig i tiltalepunktet.

Gjorde rede for

Henriksen forklarte at kreditten på 17,5 millioner kroner blant annet ble brukt til å slette et pant på hans privatbolig i Prestenggata - rundt 7,7 millioner kroner. Videre ordnet han opp i et lån til en av byens eiendomsmeglere – rundt 500.000 kroner.

I tillegg fikk Sparebanken Nord-Norge 1 million kroner - penger som var knyttet til boligprosjektet Baronessen Borettslag. Barlindhaug Eiendom AS fikk 700.000 kroner - midler som omhandlet Skipperhuset.

Til slutt fikk Henriksen-selskapene Enigma Eiendom AS og Fountain Holding (Kvadro) til sammen 4,4 millioner kroner, mens resten gikk til å innfri to mindre lån på til sammen drøye 3 millioner kroner.

Reagerer sterkt

- Jeg reagerer sterkt på at jeg blir kriminalisert når jeg sto fritt til å disponere lånet etter eget ønske. Pengene skulle også benyttes privat. Det var banken kjent med ettersom pengene gikk inn på lønnskontoen, sa Stig Henriksen.