Vi er fortsatt inne i den mest hektiske sesongen for skrei – og i ukas matspalte skal vi legge skrei på brødskiva ...

Fiskeburgere er både nyttige og gode – fulle av omega 3 som de er – og for alle som teller kalorier så kan det jo nevnes at det er 75 kalorier per hundre gram torsk.

Du kan jo selvfølgelig øke kalorinivået betraktelig om du serverer de rette tilbehørene – men det er fullt mulig å lage et skikkelig kosemåltid uten at det går ut over midjemålet ditt ...

Torskeburgere (to store)

400 g torskefilet

75 g røkt torskefilet per person

75 g tørrsaltet bacon eller pancetta

(ev. 1 fedd hvitløk)

1 egg

1–2 ss potetmel

1/2 ts estragon

Salt og pepper

Skjær baconet i små terninger og stek disse sprø. Del fisken opp i terninger og legg bitene i en mikser sammen med alt det andre.

Kjør det hele til en grov farse som du former til to store (eller fire små om du vil) burgere. Stek disse i en varm panne til de er gjennomstekte.

Snøfrisk-dressing

2 eggeplommer

3 dl nøytral olje

1 ss fransk sennep

1–2 ss pepperrot

(1 fedd hvitløk)

3 ss hakket sylteagurk

3–4 ss finhakket dill

Salt, pepper, litt sukker

1 boks Snøfrisk naturell

Pisk sammen eggeplommer med olje. Start med å dryppe oljen forsiktig i eggene mens du visper kraftig. Etter hvert kan du helle oljen på i en kraftigere stråle.

Bland inn sennep, pepperrot og eventuelt hvitløk. Hakk sylteagurk og bland inn sammen med dillen og de andre krydderne. Helt til sist rører du inn en hel boks Snøfrisk. Du kan godt vispe kraftig – da blir dressingen luftig og fin.

Potetbåter med urter

To poteter per person skjæres i båter. Disse legges på et stekebrett med bakepapir. Stek i ovn på 225 grader i ti minutter. Da tar du ut plata og risler over litt olje og strør over rikelig med tørket oregano og basilikum. Rør rundt slik at potetbåtene er dekket og sett inn i ovnen igjen og stek videre til båtene har fått fin farge. Strø over salt.

Server burgerne med brød og dressing, potetbåter, salat, tomat og agurkskiver.

Vel bekomme!

Les tidligere matspalter her: