De siste ukene har begge frisørsalongene på Jekta fått seg en skikkelig overhaling, og har utvidet med totalt 70 kvadratmeter.

Catharina Roland Skog, daglig leder hos Hairshop frisør, er strålende fornøyd med utbyggingen.

Flere stoler

– Det har blitt utrolig mye bedre her. Det jobber ti frisører her, og før ombyggingen hadde vi bare åtte stoler. Nå har vi 14, og lokalet er utvidet med 20 kvadratmeter, sier hun.

Salongen holdt stengt mellom 9. og 21. januar, og da den åpnet igjen i dag var det full rulle fra første stund.

– Vi har helt fulle lister, sier Roland Skog.

Kostbart

Salongen tapte om lag 200.000 kroner på å holde stengt i nesten to uker, og heller ikke ombyggingen var rimelig.

– Kostnaden for ombyggingen lander på oss. Vi har ikke fått alle regningene ennå, men vi ender vel opp på cirka en million kroner, forteller Roland Skog.

Bedre plass

Det mener hun imidlertid det var verdt.

– Både salongen og pauserommet har blitt mer romslig. Utvidelsen har gått på bekostning av butikkdelen vår, som har blitt mindre.

Da netthandelen tar stadig mer over for direkte salg i butikken ser hun ikke på det som noe tap.

– Vi satser på behandlinger i mye større grad, nettopp på grunn av netthandelen. Jeg tror vi vil tjene bedre på en slik satsing, sier Roland Skog.

Stor pågang

Hun forteller at presset på salongene på Jekta er høyt.

– Det er definitivt en fordel å ligge på et senter, og det er mange som går for drop-in-timer. Nå, som vi har flere stoler, har vi mye bedre anledning til å ta imot dem, sier hun.

Også Nikitasalongen på Jekta har utvidet salongen sin med 50 kvadratmeter, og gjenåpnet i forrige uke.

Senterleder Laila Myrvang er godt fornøyd med utvidelsene.

– Det er utrolig flott at salongene nå har fått økt kapasiteten sin, og fått romsligere lokaler. Det ser utrolig bra ut, sier hun.

FORNØYDE: Frisørene Caroline Larsen (foran til høyre), Therese Nielsen, Catharina Roland Skog, Camilla Bakken, Benedicte Bråthen, Celina Olassen Andreassen, Kristina Lund Storvestre, Silje Nornberg Johannessen og Ingvild Pedersen på Hairshop frisør er godt fornøyd med nye lokaler. Foto: Ronald Johansen / iTromsø