Konkurransen ble gjennomført i forbindelse med NOSOs Operagalla som turnerte i landsdelen for rundt to uker siden, og det er denne gallaen som har vært gjenstand for de unge anmelderspirenes kritiske blikk. Det er musikklinjene i Tromsø, Bodø og Mosjøen som har deltatt i konkurransen, og det er blitt kåret en vinner hvert sted. I tillegg til Sara Ravna Lindmark, er det Leander Hjerpås fra Mosjøen og Gunnar Christian Blix fra Bodø som skrev seg til topps.

– En fellesnevner for vinnerne er at de alle skrev fra hjertet, opplyser Ane Fagerlund Rypdal i NOSO.

Ærlig og original

Hun forteller at juryen har valgt å honorere de ærlige, kreative og nesten overmodige anmeldelsene.

– De anmeldelsene som fikk oss til å være fornærma et sekund – og de som fikk oss til å smile og undres. Det er fristende å sitere Jakob Nisja Gjønnes fra Bodø videregående skole hva gjelder ærlighet. Om sine egne forventninger til Operagalla skrev han: «Ville jeg like det, hate det, eller kanskje ende opp snorkende i setet mitt?», uttaler Rypdal.

Komprimert og effektivt

Om Sara Ravna Lindmark sier juryen at hun skriver komprimert og effektivt og får fram mange poeng med få ord. Muligens kunne hun fargelagt sin anmeldelse med flere adjektiver. Hun skriver direkte, kompakt og ærlig.

«Jeg har aldri vært operaentusiast. Om det har vært på grunn av lav kodefortrolighet eller dårlig erfaring, er ikke godt å si». Slik åpner Sara Ravna Lindmark sitt bidrag. Og når hun avslutter med «Jeg var trolig ikke den eneste som forlot konsertlokalet med en ny, skremmende og sterk fascinasjon for opera. Ikke minst med bakoversveis», så lukker hun anmeldelsen i tråd med hun åpna den.

– Jeg ville formidle til leserne at jeg noen magiske øyeblikk på konserten glemte at jeg satt i Tromsø kulturhus, men snarere i et av Italias gamle operaer to hundre år tilbake i tid, sier Sara Ravna Lindmark om sin egen anmeldelse.