POLITIHUSET: Etterforskningsleder ved Troms politidistrikt, Yngve Myrvoll, bekrefter at de mottok anmeldelse av det konkrete forholdet 7. juni 2015. Han henviser videre til politiadvokat, Linn Eidissen, for mer informasjon om sakens gang.

Eidissen bekrefter at de to mennene først fikk forelegg på 10.000 kroner, noe de ikke vedtok. Etter dette så de på videoen som Grønbekk hadde filmet.

– Vi fikk pratet mer med begge partene. Samtidig fikk vi sett videoen på en annen datamaskin som hadde bedre oppløsning. Da ble det en bedre fremstilling av bevisene. Det gikk ikke an å fastslå det hun hadde anmeldt dem for – som var vold, sier Eidissen.

Se video fra hendelsen her!

Kjeftbruk

Videre forklarer hun at Grønbekk ble spurt om hun ville påklage til Konfliktrådet, og at hun opplevde at det ikke var viktig for Grønbekk at de ble straffeforfulgt.

– Jeg tenkte at hun forsonet seg med hvilket utfall saken fikk, sier hun.

Les Carolines historie: Caroline (26) filmet trakasseringen på vei hjem fra byen

Eidissen forklarer at hun ikke var forberedt på det som møtte henne i videoen.

– Jeg ble overrasket over det jeg fikk se i videoen. Man hører kjeftbruk fra hennes side også, og det var ikke slik det hadde blitt fremført. Det er ikke bevis for at det ble utøvd vold i videoen, og det er derfor saken ble henlagt, sier hun.

– Hun har heller ikke prøvd å forlate stedet. Spørsmålet mitt er da: hvorfor hun ikke bare gikk med en gang, spør politiadvokat Linn Eidissen.

– Tar dere anmeldelser som omhandler seksuell trakassering på alvor?

– Det gjør vi, i aller høyeste grad, sier hun.

Les mennenes svar: – Jeg skjemmes, sier den ene etter å ha sett videoen

Gråt

Grønbekk undrer seg over hvorfor ikke politipatruljen kjørte henne hjem den kvelden hendelsen inntraff.

Hun forteller at hun brast ut i gråt og var redd da politiet ankom.

– I alle slike situasjoner tar vi en vurdering på stedet, men det er vanskelig å kommentere bakgrunnen for denne situasjonen. Patruljen har her valgt å holde igjen dem, til den andre parten hadde forlatt stedet. Hvordan man løser en slik situasjon, avhenger av hvordan den fremstår. Hadde patruljen oppfattet at hun var i direkte fare, så hadde man nok valgt å kjøre henne hjem. Patruljen har nok ikke oppfattet situasjonen som så dramatisk etter å ha snakket med partene. Vi ønsker ikke at noen skal stå igjen og være redd. Det er noe vi prøver å unngå, sier stabssjef Kurt Pettersen.

Stabssjef Kurt Pettersen. Foto: Tom Benjaminsen