Tromsfisk AS var en del av morselskapet Vero Holding AS som før konkursen i fjor høst i sin helhet var eid av Tone Håkonsen Jensen. Datterselskapet hadde ingen andre oppgaver enn å eie samtlige aksjer i den spanske bedriften.

Stor verdi

Ifølge bobestyrer, advokat Jan Halstein Haugnes, var posten bokført med 17,8 millioner kroner. Normalt skulle disse midlene gå inn i Vero Holding-konkursen, men er nå å anse som tapt.

Konkursraset startet med at Vero Drift AS gikk over ende i fjor sommer. Da måtte en rekke klesbutikker rundt om i landsdelen stenge – blant annet flere i Tromsø.

Solgt aksjene

I kjølvannet ble også Vero Eiendom AS rammet. Haugnes forteller at aksjene i eiendomsselskapet ble en del av boet og solgt til Thor Eiendom AS – nå Storgata 66 AS. Bobestyreren ønsker ikke å gå ut med prisen, men opplyser at det var flere interessenter og at aksjene gikk til markedspris.

Vero Drift-konkursen

Konkursen i Vero Drift AS førte til at det kom inn fordringer på rundt 9 millioner kroner. I motebutikkene Jack & Jones og Vero Moda mistet et 50-tall personer jobben.

At Vero Holding gikk over styr, skyldes et lån på rundt 8 millioner kroner som Vero Drift hadde gitt. Da bobestyreren krevde oppgjør, var resultatet klart.

Store underskudd

Morselskapet hadde i 2012 et resultat før skatt på -1,7 millioner kroner. På kun ett år økte underskuddet til hele 12,3 millioner kroner, før det i 2014 endte på -12 millioner kroner.

Selskapet har fra 2013 til 2014 mistet all egenkapital. Den gikk fra 3,8 til minus 8,2 millioner kroner.