Sentrum: Haakon Bredrup jr. (20) har jobbet i tre år i interiørdesignkjeden Kiil, og var med da de startet opp i Tromsø. Etter å ha vært kreativ leder og jobbet med salg, går han nå inn i stillingen som daglig leder, tross sin unge alder.

– Vi er ikke det største teamet og hun som i dag er daglig leder (Marte Undereidet, journ.anm.) har gått ut i mammaperm. Da var det naturlig at jeg tok over, forteller Bredrup.

– Jeg har lært systemet fra gulvet, og kan det meste her nå, legger han til.

Bredrup har studert til å bli interiørkonsulent, og er interessert i en karriere innenfor bransjen.

– Jeg liker å jobbe med folk og med salg og jeg er opptatt av interiør. Vi selger ikke bare møbler her, men også konsepter og totalinnredning. Kiil gjorde jo for eksempel innredningen på The Edge og på Risø her i byen, forteller han.

Attitude

Direktør Frank Kiil er tydelig på hva han leter etter i en daglig leder, og hvorfor han valgte Haakon Bredrup jr.:

– Det er tre ting: attitude, attitude og attitude. Når man jobber på den måten vi gjør, og kommer så nært mennesker er attituden viktig. Det er viktig å kunne hjelpe kunden på best mulig måte, og vite hva de vil ha. Haakon er et produkt av at våre kunder ikke er som alle andre kunder. De skal få et totalprodukt som de er fornøyde med, sier han.

Han mener Bredrup har levd opp til og ivaretatt Kiils visjon om å selge kvalitet, design og trygghet rundt produktet.

– Etter så mange år i bransjen som jeg har, stiller man krav når man ser en vinner. Styret har stor tillit til at Haakon klarer dette, og valget var lett. Han skal forvalte noen millioner for oss, og utvikle bedriften videre for oss, og vi vet at han leverer.

Stort ansvar

Å bli daglig leder i en alder av 20 år, opplever Bredrup som et stort ansvar.

– Det er spennende og et stort ansvar, men også utrolig lærerikt. Det er en del forventninger til meg, og jeg må prestere. Det er nok et ekstra press om å gjøre det bra, når man er så ung, mener han.

Han er glad for sjansen han har fått, og mener det er en sjanse man ikke får så ofte og som man må gripe.

– Jeg vil ha med meg denne erfaringen og referansen for resten av livet, sier den ferske lederen.

I utgangspunktet skal Bredrup fungere som daglig leder i ett år og hans første store happening som daglig leder blir Tromsø Design Weekend med Kiil i april.

HAR TRUA: Direktør Frank Kiil har ståltro på Bredrups evner. Foto: Ronald Johansen Foto: Ronald Johansen