SENTRUM: Prosjektet – som går under navnet «Levende lokaler» – er satt i gang av Norsk Design- og Arkitektursenter (DOGA) for å se nytt på bruk av sentrumslokaler. Tromsø er en av tre kommuner som deltar.

– Vi ble med i prosjektet fordi vi tror det vil kunne være med på å løfte sentrum. Prosjektgruppen vil se på hvordan man kan utnytte sentrumslokaler bedre, sier kommunens næringssjef Magne Amundsen.

Flere midlertidige prosjekter

Han peker blant annet på at man kan bli flinkere til å få inn midlertidige initiativ inn i sentrumslokaler.

– Slik det er nå er inngangsutgiften for høy for gründere som vil prøve ut et prosjekt over en kortere periode. Det kommer til å bli litt eksperimentering, men forhåpentlig vil det gi oss noen gode erfaringer, forklarer Amundsen.

LES OGSÅ: Tromsø-advokater slått konkurs. Startet nytt firma dagen etter. (for abonnenter)

Utlyser stilling

Prosjektet kan gå i gang så fort en prosjektleder er på plass – en stilling kommunen akkurat har utlyst.

– Vi ser etter en person som er kreativ og som kan finne muligheter for å knytte sammen leietakere og utleiere, sier Amundsen, som håper prosjektet er i gang i løpet av april.

Bra for sentrum

Byråd for byutvikling, Ragni Løkholm Ramberg, tror «Levende lokaler» kan gi et frisk pust til byutviklingsdebatten.

– Forhåpentligvis vil det bidra til å løfte sentrum og gi mer liv til byen. Dette bare en liten del av en større byutviklingsplan, men vi tror det vil gi oss noen gode erfaringer, uttaler Ramberg.

Gårdeierne positive

Også Sentrumsforeningen er positiv til initiativet.

– Vi er med i prosjektgruppa og skal være på prosjektet hele veien. Det er et veldig spennende initiativ, sier leder for foreningen Lene Nymark.

Hun legger til at gårdeierne i sentrum også har uttrykt sin interesse for prosjektet.

– Det ble tatt opp på det siste gårdeiermøtet vi hadde og responsen var positiv, konstaterer Nymark.