RICHARD WITHS PLASS: Oppussingen av hotellet, som ligger midt i Tromsø sentrum, startet for fullt i januar. Den gamle fasaden på øst- og nordøst-siden av hotellet skal oppgraderes, og det samme gjelder for alle rommene i hotellets toppetasje.

Går ikke for gull

– Den gamle fasaden løftes og alle rommene i toppetasjen blir totalrenovert og bygd om. Det blir moderne, store og flotte rom med god utsikt, og motiver og effekter inspirert av nordlyset. Vi skal i tillegg sette inn ny heis, sier hotelldirektør Tore Pettersen.

LES OGSÅ: Nå finner disse aktørene veien til tomme sentrumslokaler

Saga hotell avduket første del av fasadeendringen – en vegg av gull – i 2010. Når resten av hotellfasaden – som strekker seg mot Prostneset og bakgården – nå pusses opp, blir det ikke i gull fra topp til tå, ifølge Pettersen.

– Det blir innslag av gull, men det blir en helt annen fasade enn gullfasaden vi har på den ene veggen. Arkitekten har jobbet fram en fasade som vil passe godt sammen med gullfasaden. Det blir lekkert med fine lyseffekter, sier han.

– Fortjener et ansiktsløft

Prosjektet har ifølge hotelldirektøren en kostnadsramme på opp mot 15 millioner kroner.

– Vi ligger sentralt til og merker at det blir stadig mer trafikk rundt kvartalet her. Nå får vi også en ny havneterminal her, og vi mener bygget fortjener et ansiktsløft. Det blir en spennende ny fasade som vi håper vil være med på å løfte denne delen av byen, sier Pettersen.

LES OGSÅ: Tre Tromsø-hoteller blant de 25 beste i Norge

100-årsgave

Hotellets nye fasade skal avdukes i månedsskiftet august/september. Rommene i toppetasjen skal stå ferdig i mai og vil da være tilbake i drift.

– Vi gjør dette i forbindelse med at hotellselskapet blir 100 år i 2016. Hotellselskapet ble startet i 1916 med kafédrift, og det var forløperen til hotellet som deretter ble bygd i 1969. Det blir som en jubileumsgave til oss selv og byen at vi nå løfter fasaden, sier hotelldirektøren.