Da ble han og kjæresten Julie far til en liten jente.

– Vi fikk en jente som skal hete Lilje, akkurat som blomsten, forteller Bravo-treneren stolt.

– Helt fantastisk

Bravos trener meddeler at det er første gang han blir pappa.

– Det er en helt fantastisk følelse å se sitt eget barn komme til verden. Det er en helt annen lykkefølelse enn jeg har opplevd tidligere. Det var mye følelser, sier Andersen til iTromsø.

– Kan det sammenlignes med noe du har opplevd på idrettsbanen?

– Nei. Det er to helt forskjellige ting. Å bli foreldre og holde sitt eget nyfødte barn i armene er helt spesielt. Det kan ikke sammenlignes med noe.

Flytter nordover

Hvis alt går etter planen for Bravo-damenes trener kommer både kjæreste og barn nordover til sommeren. Men foreløpig blir de værende i Odense, Julies hjemby.

– Det er trist ikke å være der, men jeg vet at barnet har det fantastisk. Jeg tar løpende permisjon når det passer til kampprogrammet. Til helgen har vi en viktig kamp, mens i neste uke man jeg ta meg fri, sier Andersen.

– Planen er at hun skulle føde og bli i Danmark de første månedene. Så flytter de opp til Tromsø i sommer, sier Andersen.

Styrte fra Danmark

Ettersom han var i Danmark sist uke fikk han ikke med seg Bravo-damenes nedsabling av Alta med 39–9. Men han hadde et finger med i spillet, til tross for at han satt 2.000 kilometer unna Tromsø.

– Vi har forberedt oss godt, og jeg har gått gjennom med Maria (Oppegaard) og Linda (Krantz Johnson). Øktene ble filmet, også ga jeg tilbakemelding fra Danmark, sier Andersen.