Sentrum: – Vi jobber med planene nå, men presentasjonen vi skulle ha for Olav Thon Gruppen rett etter nyttår er utsatt til 8. april, forklarer eier og gründer av AMJ-gruppen, Alf Mangor Johannessen.

Det var i desember i fjor, da iTromsø var i kontakt med Johannessen, at han kunne avsløre at AMJ-gruppen skulle utvikle et konsept i Storgata 42, der det i flere år har vært planlagt at den ærverdige restauranten Peppermøllen skal gjenoppstå i ny drakt.

Les også: Disse skal utvikle Peppermøllen.

– Vanskelig å anslå

Nå kan imidlertid Johannessen informere om åpningen nok en gang vi bli utsatt, etter at han før jul kunne fortelle at de satset på å åpne dørene i løpet av sommeren 2016. Allerede da var prosjektet over to år forsinket, ettersom de opprinnelige planene gikk ut på å åpne Peppermøllen våren 2014.

– Det blir ingen åpning i løpet av sommeren, det rekker vi ikke. Jeg føler meg sikker på at arbeidet med bygget vil komme godt i gang i løpet av året, men om vi rekker å åpne Peppermøllen allerede i år, er jeg usikker på. Det er rett og slett vanskelig å anslå, innrømmer Johannessen.

Omfattende renovering

Arbeidet AMJ-gruppen er satt til å gjøre er imidlertid godt i gang.

– Vi har kommet veldig langt med våre planer for konseptet, men det er snakk om en betydelig renoveringsjobb som må gjøres av Olav Thon Gruppen i lokalet før vi i det hele tatt kan begynne å tenke på innredning og slikt, påpeker han.

Til tross for at prosjektet har tatt lang tid, ønsker ikke Johannessen å stresse.

– Vi er tålmodige og tenker langsiktig, fastslår gründeren, før han legger til:

– Planene våre er å videreføre tradisjonen til det som var et uformelt og bra spisested, samtidig som vi må fornye oss i takt med tiden.