Det kommer fram i et avviksdokument fra Barnevernstjenesten, som iTromsø har fått tilgang til.

I dokumentet kommer det fram at Barnevernvakta i november i fjor fikk en telefon fra en anonym melder, som opplyste å ha fått informasjon om at en elev hadde en aktiv sak i barneverntjenesten.

Melderen visste også konkret hva tiltaket gikk ut på.

Fra rektor

Melderen opplyste videre å ha fått denne informasjonen fra rektor ved en barneskole i Tromsø.

Barneverntjenesten har vært i kontakt med rektoren ved skolen, som bekreftet at taushetsbelagt opplysninger om barnet var gitt til andre foreldre ved den aktuelle skolen.

Rektor bekreftet også ovenfor barneverntjenesten at den berørte familien ikke hadde gitt tillatelse til at rektor kunne dele denne informasjonen med andre.

Les også: Lærer varslet om mobbing - ble ikke hørt

– Åpenhet

Rektoren har i samtale med barnevernet sagt at hun har hatt åpenhet med den anonyme melderen rundt det aktuelle barnet. Dette begrunnet rektoren ovenfor barnevernstjenesten med at melderen er den aktuelle familiens nærmeste nabo.

Barnevernstjenesten vurderer tilfellet som svært uheldig, og har karakterisert konsekvensen av hendelsen som «i verste fall høy». Barneverntjenesten mener sannsynligheten for gjentakelse av avviket er «middels».

Les også: Slik vil elevene forebygge mobbing

Kan miste tillit

Barnevernstjenesten skriver i avviksmeldingen at etaten er bekymret for at det kan oppstå stigmatisering av både det rammede barnet og dets familie, og at de vil kunne miste tillit til både den aktuelle rektoren og skolen.

Barnevernstjenesten har fulgt opp forholdet med den berørte familien, som er veiledet på hvordan de kan gå fram ovenfor skolen. Familien har ønsket at saken ble meldt inn som et avvik.

Les også: Elev følte seg truet - politiet rykket ut til videregående skole

Vil ikke kommentere

iTromsø har vært i kontakt med rektoren på den aktuelle skolen, som ikke ønsker å kommentere saken.

Kommunaldirektør Kari Henriksen ønsker ikke å kommentere saken i detalj.

– Det jeg kan si er at jeg har fulgt opp denne saken journalmessig fra min side, sier Henriksen.

– Hvilke konsekvenser har dette fått for skolen og/eller rektor?

– Det kan jeg ikke kommentere utover at jeg har fulgt opp saken og håndtert den personalmessig.

AVVIK: Barneverntjenesten i kommunen fikk en anonym bekymringsmelding fra en av foreldrene som hadde fått taushetsbelagt informasjonen fra rektor ved den aktuelle barneskolen. Foto: Tom Benjaminsen