Dagens bilde sto på trykk hos oss den 2. januar 1990 og kan nok virke mer dramatisk enn det faktisk er. I desember 1989 ble det målt så høye gassansamlinger i kjelleren på Shell i Storgata at man kunne begynne å frykte for selvantennelse. Man valgte derfor å skumlegge hele området for sikkerhets skyld.

Skumlagt

Lekkasjen ble oppdaget fredag og stasjonen ble umiddelbart stengt før den ble skumlagt på lørdag.

– Slik at forbipasserende ikke forårsaket noe galt, som brannmester Reidar Tønnessen uttrykker det overfor vår journalist, Per Eliassen.

– Det er de som ikke skjønner hvorfor området ikke ble avstengt midt i rushtrafikken på fredag ettermiddag og lørdag, fortsatte han.

Sikkerhet

– Sikkerheten hadde vi samtalet med politiet om, og kom til at det var verst i kjelleren, og ikke på gatenivå. Selv om politiet var der og hadde tingene under kontroll, ble det likevel skumlagt på lørdag, utdypet brannmesteren.

Selv om dette utvilsomt var en kjedelig og til dels dramatisk situasjon for Norske Shell og ordensetatene, virker det ikke som om vi har helt dekning når vi på forsiden skriver:

«Stasjonen har faktisk ligget der som en gigantisk bombe, og det må tilskrives hell at det ikke har skjedd en alvorlig ulykke.»

Samtidig blir undertegnede bekymret når en talsperson for et multinasjonalt selskap medgir at «gassmengden var over grensen for selvantennelse», men at det ikke skal så mye til før «grensen overstiges». Selv om dette var i 1990 og det ennå ikke helt var mediekonsulentenes og medierådgivernes tid i solen, begynner vi å ane konturene.

Bensinstasjonen ble åpnet igjen ikke mange dagene etter at lekkasjen var påvist. Da med en ny og forsvarlig bensintank. I 2014 ble stasjonen lagt ned.