– Alt dreide seg om jobb. Jeg hadde ikke tid til noe annet. Det fikk familien, venner og andre lide for. I dag er livssituasjonen en helt annen. Jeg jobber halvparten av det jeg gjorde før. Resten av tiden bruker jeg på trening og til å være sammen med de jeg er glade i, sier Jakobsen.

Heldig situasjon

– Nå skal det sies at jeg er i en heldig situasjon. Eiendomsselskapet gir meg inntekter i tillegg til det som kommer fra de øvrige foretakene. Derfor er det rom for å investere i kropp og sjel.

Når Bjørn-Erik Jakobsen ser tilbake, var han aktiv trimmer helt til fylte 45. Deretter dreide det meste seg om bedriftene – ansatte, regnskaps- og omsetningstall.

Stress og jag

– Det var et stress og et jag uten like. Bortsett fra 1–2 uker sommerferie – jeg jobbet sikkert da også – hadde jeg aldri fri. Trim ble det heller ikke tid til.

I dag jobber unge Jakobsen slik at han får tid til å være aktiv. Det siste året har han hundrevis av toppturer registrert i treningsdagboken – de høyeste 1.200-1.300 meter.

– En kjapp opptelling viser en drøy fjelltur hver dag. I tillegg får jeg tid til et par løpeturer i uken sammen med gjengen i Tromsø Løpeklubb.

Bjørn-Erik Jakobsen ser også fremover. Allerede nå har han gitt seg selv sitt første maraton i 60-årsgave. Da skal kona og han til New York for å løpe på Manhattan.

Ned i vekt

All treningen har ført til et betydelig vekttap for 57-åringen – en plass mellom 20 og 25 kilo.

– Men det har ikke vært målet. Det viktigste for meg var å komme tilbake i god, gammel form.

I tillegg til å være bedre trent, er Jakobsen blitt lettere til sinns og i langt bedre humør.

Lettere å leve med

– En som står meg nært sier at hun har fått en ny mann å forholde seg til. Også ungene erkjenner at jeg er blitt en helt ny pappa.

Jakobsen innrømmer at det tok ham et halvt år å komme til hektene etter konkursen.

– Jeg måtte lære å stresse ned og si til meg selv at alt nødvendigvis ikke måtte gjøres der og da.

Går med overskudd

– Jeg har også innsett at det er mulig å være lykkelig som liten. Våre tre selskap – som alle gikk med gode overskudd i fjor – skal vokse langsomt. I Sverre Jakobsen AS har vi som mål å nå tre millioner kroner i omsetning i år. Da konsentrerer vi oss om markedet i byen og noen kunder i distriktet som ble med videre da vi startet opp på nytt.

Lite igjen

– Vi holder oss blant annet unna det som heter rammeavtaler – som tidligere ikke ga oss noe på bunnlinjen. Får vi oppdrag eller leveranser ut over det vi makter, leier vi inn hjelp. Det er en grei løsning til beste for alle.

Fjoråret brukte Jakobsen og kompanjongen til å sjekke markedet – blant annet finne leverandører.

– Nå er alle brikkene på plass og jeg har tid til både selskap og meg selv, sier 57-åringen som er trimmer i halv stilling.