Rådhuset: – Fyhn har ikke tatt kontakt med meg, men dersom hun ønsker det, kan hun godt få en gjennomgang av saken under onsdagens møte i helse- og omsorgskomiteen, sier byråd for helse og omsorg, Gunhild Johansen.

Ikke passivt

Hun er overhodet ikke enig med Fyhn i at byrådet har opptrådt passivt i denne saken.

– Vi har hatt dette på agendaen hele tiden, men vi kan ikke produsere sykehjemsplasser som ikke eksisterer, påpeker Johansen.

Hun kan fortelle at byrådet har vært i kontakt med blant annet Elisabethsenteret og Skansen hotell for å undersøke muligheten for at noen av pasientene som venter på å bli skrevet ut fra UNN, kan plasseres der som et midlertidig alternativ.

– Problemet er at disse stedene ikke blir godkjent som helseinstitusjon, så dermed er dette uaktuelt, forklarer byråden.

  • LES OGSÅ: Fyhn: – Dette er så passivt at jeg er rystet

Mangler helsepersonell

Når det gjelder Kurbadet, kan Johansen fortelle at kommunen allerede har vært i kontakt med dem.

– Kurbadet har sagt at de ikke er interessert i å ta imot de pasientene som nå ligger på UNN. Dette skyldes at de ikke hører til målgruppen Kurbadet behandler, som er pasienter med et rehabiliteringspotensial.

Ifølge Johansen har byrådet også forhørt seg om sykehjemskapasiteten hos nabokommunene.

– Vi har vært i kontakt med flere andre kommuner. Noen av dem har noen ledige senger, men mangler personale. Dessverre har vi ingen sykepleiere eller helsefagarbeidere i Tromsø som vi kan eksportere dit. Vi har selv en kjempeutfordring ved at vi har stor mangel både på sykepleiere og helsefagarbeidere, noe som er grunnen til at vi nå har utlyst 40 nye stillinger innen disse fagområdene, forklarer Johansen

  • LES OGSÅ: Tromsø kommune har betalt totalt 46,3 millioner kroner til UNN for utskrivningsklare pasienter