Onsdag morgen opplevde Nanna og Nina Brattli å bli påkjørt bakfra da de stoppet for å slippe en syklist over fotgjengerfeltet ved bussterminalen på Kvaløya. De kom seg unna med lettere skader, men mener at den uforsvarlige kjøringen i området kan føre til flere ulykker.

– Vi måtte stoppe for en syklist som i full fart kom syklende over gangfeltet, noe som vel egentlig ikke er lov. Da jeg så bak meg, var det ingen biler, men sekunder senere hørte jeg et smell, og så begynte jeg å kjenne store smerter i hodet, forteller Nina Brattli og fortsetter:

– Vedkommende meldte seg med en gang og forklarte at det var uoppmerksomhet som forårsaket ulykken. Jeg klandrer ikke personen, men jeg ser ofte uforsvarlig kjøring i dette området som jeg mener får for lite oppmerksomhet, konstaterer hun.

Uforsvarlig kjøring

Nina Brattli og datteren Nanna sier at de opplever mye uforsvarlig kjøring i området, samt uoppmerksomme syklister.

– Vi ser ofte at folk kommer kjørende i full fart mot rundkjøringen og ikke er oppmerksomme på fotgjengerovergangen. Samtidig er det mange syklister som kommer susende over feltet uten å se an trafikken. Denne kombinasjonen frykter jeg fort kan føre til flere ulykker, sier Nanna Brattli.

Oppretter sak

Bilen til familien Brattli fikk skader på anslagsvis 70.000-80.000 kroner, mens de to involverte begge fikk rygg- og nakkesmerter. Datteren har hatt store ryggplager etter en trafikkulykke i 2001 og var akkurat begynt å bli bra igjen. Nå frykter hun at den nye skaden skal forverre hennes helsetilstand.

– Vi er sykemeldt ut denne uken, men håper å være tilbake på jobb igjen i neste uke. Forhåpentligvis får vi ikke noen langvarige skader, men jeg er bare glad at jeg ikke hadde med meg den yngste datteren min i baksetet, sier Nina Brattli.

Innretter kontrollvirksomhet

Politistasjonssjef Morten Pettersen ved Troms politidistrikt sier han ikke kjenner til forholdene ved bussterminalen, men lover at de tar tilbakemeldingene til etterretning.

– Vi mottar jevnt og trutt klager på uforsvarlig kjøring, noe vi videreformidler til vårt patruljemannskap. Vi innretter også kontrollvirksomheten vår etter hvor det registreres mye uforsvarlig kjøring, uttaler Pettersen.

LES OGSÅ: Her kjører bussen forbi like før svingen i 80-sonen

Mye å tenke på

Pål Moe, leder i NAFs lokalavdeling, sier at det er et område som kan være utfordrende å kjøre i.

– Det kommer biler, busser, fotgjengere og syklister fra flere retninger, noe som krever ekstra oppmerksomhet. Derfor er det viktig at både biler og syklister viser hensyn, sier Moe.

TA HENSYN: Pål Moe, leder i NAFs lokallag, oppfordrer folk til å ta hensyn ved uoversiktlige kryss. Foto: Tom Benjaminsen Foto: Tom Benjaminsen
SMADRET: Familien Brattlis bil ble smadret bakfra. Den har trolig skader til 70.000-80.000 kroner. Foto: Privat