Med tanke på dagens værmelding, er det kanskje ikke så rart at det var full aktivitet Charlottenlund.

– Vi er en gjeng fra Berg, som alle er naboer, som har tatt turen hit i dag. Det var sånn halvveis planlagt. Vi pratet litt på morgenkvisten da vi hørte at flere skulle hit og avtalte møteplass og sånt, sier Renate Oppheim (33).

LES OGSÅ: Stor bildeserie: Se hvordan folk feirer påsken

– Nå er ungene og leker, og vi har fått opp bål her som vi skal grille på om litt. Da blir det kjøttboller og pølser og marshmallows, sier Elin Therese Wideberg (35).

– Første på 16 år

Det er ingen tradisjon for dem å være på Charlottenlund i påsken – snarere tvert imot.

– Det er vel første gang for alle at det blir bypåske, og så langt går det strålende. Det blir verre hvis været snur, sier Hilde Rydningen (44). Hun har ikke feiret påske i Tromsø på nesten 16 år, men traff godt med været da hun valgte å bli værende hjemme i år.

– Det er godt å kunne bruke uteområdet her, og ungene er jo vant med det, de er stort sett ute uansett, så for dem også går dette bra, sier Wideberg.

LES OGSÅ: Slik gikk det da Mia (8) skulle teste bakken

Kakao og Kvikklunsj

Og det var flere på Charlottenlund i dag som vanligvis ikke tilbringer påsken i Tromsø.

– Dette er den første ordentlige påsketuren vår. Vi er her og nyter finværet og drikker kakao og spiser Kvikklunsj. Vi bor ganske nært her, så det er fint å ha et såpass lavterskeltilbud som man kan benytte seg av, sier Tom André Strand (38).

Det er Marit Bergheim Christensen (33) og Oda Bergheim Strand (2) enige i.

– Og så er det så deilig vær i dag – det er en fin opptur fra gårsdagen. Vi satser på å leke med apparatene, ake litt og så kanskje sove på vei hjem igjen, sier Bergheim Christensen.