Det er en tradisjon som har blitt gjennomført i en årrekke at Bymisjonen inviterer til gudstjeneste, etterfulgt av servering av lammelår på skjærtorsdag. I år var intet untak.

– Vi har plass til omtrent 30 stykker her, og vi har fylt lokalene sikkert tre ganger. Det var mange som hadde kommet hit til gudstjenesten som ikke har noe med rusomsorgen å gjøre, og til serveringen måtte vi pent be dem om å dra, fordi det var så fullt. Det var kø ut i gangen og utenfor her også, forteller Stein-Erik Nilsen, leder for rusomsorg.

LES OGSÅ: Her tilbringer de sin første bypåske (for abonnenter)

Gudstjenesten var det bymisjonsprest Kjersti Marie Lægdene som holdt.

– Jeg tror det er viktig med gudstjeneste i dette miljøet. De som kommer kjenner oss siden vi jobber med dem til vanlig, og her er vi lett tilgjengelige, sier Lægdene.

Kjenner på stillheten

I tillegg til servering av mat, hadde de besøk av en pianist under gudstjenesten, og det var dessuten pyntet fint opp til påske i lokalene til Bymisjonen.

– Det var utrolig god stemning her. Jeg tror dette er en av de flotteste skjærtorsdagene vi har hatt her, sier Nilsen.

LES OGSÅ: Stor bildeserie: Se hvordan folk feirer påsken (for abonnenter)

Både han og Lægdene understreker hvor viktig han synes det er at de holder åpent og har et tilbud å komme med i en tid som påsken.

– Folk kjenner kanskje ekstra på stillheten og det er mye som er stengt. Derfor er det så viktig at de har et sted å komme som kan virke samlende, sier Lægdene.

– Det fellesskapet de har her finner man ingen andre plasser. De er så sammensveiset, legger Nilsen til.

Åpner tirsdag

For Nilsen, er dette den siste påsken han tilbringer som ansatt i Bymisjonen.

– Jeg blir ut året, men feirer altså min siste jul her om et drøyt års tid. Det blir trist, jeg kommer til å savne det, men det blir godt også. Jeg er klar for å trappe ned og gå mot en mer pensjonistligende tilstand. Hvis jeg får lov, håper jeg at jeg kan fortsette som frivillig her da, forteller han.

Bymisjonen holder stengt fram til tirsdag, som er første dag med vanlige åpningstider igjen.

– Nødtelefonen Kirkens SOS, som er en del av Bymisjonen, er imidlertid bemannet hele tiden om man ønsker å ringe dit, sier Lægdene.

GLADE: Bymisjonprest Kjersti Marie Lægdene og leder for rusomsorg, Stein-Erik Nilsen, er veldig glade for at det var så mange som tok turen til Bymisjonen i dag. Foto: Håkon Steinmo
OVERALT: Trude Bakke er servicemedarbeider hos Kirkens Bymisjon og var med å hjalp til i dag. Hun bidro både med servering og tilstelning og alt som skulle ordnes. Foto: Håkon Steinmo
PYNTET TIL: De hadde pyntet fint til hos Bymisjonen med både liljer og annen påskepynt. Foto: Håkon Steinmo